marți, 02 iunie 2020

Cum a schimbat Microsoft lumea

Povestea Microsoft este bazată pe obiectivul de a avea un impact asupra lumii. Sub conducerea primului său CEO Bill Gates și a succesorului său, Steve Ballmer, al liderului său actual Satya Nadella, Microsoft a făcut parte integrantă din schimbările sociale și din afacerile mondiale.

Nadella definește Microsoft drept „compania care face mai mult”. Misiunea sa ca furnizor de platforme este de a dota persoanele fizice și firmele cu  instrumente cu care aceștia pot „face mai mult”. Microsoft, prin serviciile sale, a ajutat lumea să își atingă obiectivele, dovedindu-se o forță globală care a influențat profund comunitățile, companiile și persoanele fizice.

Un computer pe fiecare birou și în fiecare casă

În urmă cu patru decenii, fondatorii Microsoft Gates și Paul Allen au stabilit obiectivul ambițios de a pune un computer pe fiecare birou și în fiecare casă. Patruzeci de ani mai târziu, acest obiectiv a fost îndeplinit în mare măsură, astfel peste un miliard de PC-uri sunt acum utilizate în afaceri și case din întreaga lume.

În baza unui parteneriat cu IBM, în 1980, Microsoft a creat sistemul de operare PC-DOS pentru o sumă de 80.000 de dolari. Fiind conștient că și alți producători de computere ar putea încerca să-i copieze, Microsoft a păstrat drepturile de autor ale sistemului de operare. În cele din urmă, MS-DOS Microsoft a devenit baza sistemului de operare Windows care a propulsat viziunea personală a companiei în jurul lumii. Prin parteneriate cu producătorii de computere, Windows a devenit sistemul de operare pentru PC dominant în întreprinderile și casele de pe glob. Microsoft a crescut de la o companie cu doar 30 de angajați la o forță globală multimilionară care presupune 124.000 de angajați și care influențează schimbările de afaceri, sociale și globale.

Putere pentru oameni

Cu instrumente ușor de utilizat, cum ar fi Windows, Office, MS Paint, sau, în cazul firmelor, Office 365 Business, Microsoft a reușit să facă din computere, care erau ceva străin pentru  majoritatea oamenilor, o experiență personală și ușoară. De asemenea, persoanele fizice și companiile au beneficiat de faptul că platforma Microsoft a devenit ținta unei comunități masive de dezvoltatori care în cele din urmă au furnizat Windows 16 milioane de programe.

Microsoft nu numai că a pus un computer în fiecare casă și pe fiecare birou, dar a jucat un rol crucial în definirea relațiilor dintre OEM-uri, furnizori de platforme, dezvoltatori, companii și consumatori care sunt fundamentele epocii actuale dominată de computer. Grație Microsoft, computere se găsesc astăzi într-o serie de modele și prețuri. Țările din lumea a treia, unde nu există energie electrică, au beneficiat de PC-uri tip wind-up (manivelă).

PC-urile și Windows-urile au devenit instrumentele fundamentale care i-au ajutat pe autori să-și scrie bestseller-urile, pe artiști să creeze capodopere, pe muzicieni să compună muzică, pe cei din serviciile sociale și organizații de voluntari să își monitorizeze resursele, pe producători să optimizeze producția, băncile să beneficieze de bancomate și multe altele. Integrarea computerului în aproape fiecare parte a vieții noastre ne-a schimbat lumea.

 

 

 

 

loading...
error: Content is protected !!