duminică, 20 septembrie 2020

Cum a scăpat șefa epidemiologilor din DSP de dosarul penal privind zădărnicirea combaterii bolilor

Epidemiologul-șef al Direcției de Sănătate Publică Buzău, Carmen Scântei, a scăpat de dosarul penal în care era vizată pentru zădărnicirea combaterii bolilor. În urma cercetărilor efectuate cu celeritate în acest caz, s-a considerat că medicul nu ar fi acționat cu intenție, iar cauza a fost clasată. Închiderea dosarului s-a făcut la câteva zile de la deschidere acestuia.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, „la data de 05.08.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, a fost înregistrată o cauză penală având ca obiect infracțiunea de <Zădărnicirea combaterii bolilor>, prevăzută de art. 352 alin. 2 Cod penal. S-a reținut faptul că, în perioada 25.06.2020-01.07. 2020, un angajat al Direcției de Sănătate Publică Buzău nu a adoptat măsura izolării la domiciliu, deși – la data de 25.06.2020 – intrase în contact cu o persoană confirmată ca fiind infectată cu virusul COVID-19, continuând să își desfășoare activitatea profesională în cadrul instituției, chiar și ulterior datei de 29.06.2020, când a fost și aceasta testată pozitiv ca având același virus. Cercetările penale în cauză vor fi efectuate, cu celeritate, de organele de poliție, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău”.

Ulterior s-a aflat că vizată era chiar șefa epidemiologilor din DSP Buzău, Carmen Scîntei, după ce aceasta ar fi ve­nit la serviciu deși ar fi fost contact direct al unei persoane apropiate infectată cu noul coronavirus.

Pe 1 iulie s-a aflat că epidemiologul Carmen Scântei este internată în spital după ce a fost confirmată ca fiind infectată cu SARS-CoV 2. Rezultatul testului îl primise însă pe 30 iunie, testată fiind pe 29 iunie. În tot acest timp, Scîntei ar fi fost la serviciu, intrând în contact cu ceilalți angajați ai DSP Buzău.

În tot acest timp, Carmen Scântei nu a încetat să acorde interviuri în presă în care să vorbească despre respectarea regulilor.

Pe 1 iulie, afla că este po­zitivă la coronavirus și directorul instituției, Cristina Ungureanu. Ulterior, și alți angajați au primit vestea infectării. În total, 17 angajați ai DSP Buzău au fost infectați.

Epidemiologul Carmen Scântei a primit vestea că este infectată cu SARS-CoV2 chiar în ziua în care a împli­nit vârsta de 65 de ani. Medicul s-a testat după ce a prezentat simptome de Covid 19. Ulterior a fost internată la Spitalul Județean Buzău, unitate ­me­dicală unde se afla deja internat și soțul medicului epidemiolog.

Prima persoană din fami­lia medicului Scântei care s-a infectat, la jumătatea lunii iunie, cu coronavirus, este nora acesteia, angajată a unei cunoscute bănci cu sediul central în Cluj. Alături de aceasta au fost internați alți cinci angajați ai departamentului de creditare a întreprinderilor mici și mijlocii din sucursala buzoiană a băncii, în fapt întreg serviciul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!