Actualitate

Cum a scăpat basma curată fostul primar de Brăești după ce l-a bătut bine pe iubitul fostei soții

Cu bani se rezolvă orice. Chiar și un dosar penal. Așa a scăpat de o posibilă nouă condamnare Adrian Perțea, fostul primar al comunei Brăești, actualmente consilier al primarului, după ce, în urmă cu mai bine de trei ani, pe când încă era șeful administrației locale, a dat buzna în casa iubitului fostei soții și i-a aplicat acestuia o corecție de i-au trebuit băr­batului aproape două săptă­mâni să-și revină.

Întâmplarea s-a consumat în mai 2017, când, pe fondul unei stări conflictuale cu fosta soție, a intrat în locuința iubitului acesteia cu scopul „de a efectua o fotografie a acestora pe care să o transmită în scop de răzbunare membrilor familiei martorei (n.r., fosta soție, R. Perțea) și a exercitat acte de violență fizică asupra victimei, lovind-o de două ori cu pumnii în zona feței, provocându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 11-12 zile de îngrijiri medicale”, după cum se precizează în hotărârea instanței.

După aproape trei ani de cercetare penală, Adrian Perțea a fost trimis în judecată în februarie 2020 pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și de violare de domiciliu. În camera preliminară, judecătorul a îndepărtat din rechizitoriu mărturia fostei soții, dar și aspectele referitoare la testarea poligraf a acesteia, ceea ce ar fi închis dosarul odată cu respingerea probelor concludente. Contestația procurorilor a fost însă admisă la Tribunalul Buzău, astfel că procesul a mers mai departe.

La o lună după începerea procesului pe fondul cauzei, inculpatul și-a convins victima să renunțe la plângerea penală în schimbul unei sume de 5.000 lei. Astfel, fostul primar de la Brăești a scăpat de dosarul penal.

Aceasta pentru că situația fostului primar ar fi devenit cât se poate de complicată în cazul unei alte condamnări. În anul 2019, a rămas definitivă sentința în dosarul „Mită pentru permise” în care Adrian Perțea a fost condamnat cu suspendare. Fostului primar al comunei Brăești, condamnat la 2 ani și 2 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o durată de 3 ani, i-a fost respins recursul în casație judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție, decizia fiind definitivă. O nouă condamnare l-ar fi trimis după gratii.

Din cauza acestei condamnări, Perțea nu a putut candida anul trecut pentru un nou mandat de primar. El a primit interdicție, timp de doi ani, de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Condamnat în afacerea Școlii de șoferi Brătilă

Reamintim că, la data de 22 mai 2019, magistrații Curții de Apel Ploiești au dispus condamnarea definitivă a cinci inculpați într-un dosar care a avut ca obiect infracțiuni de corupție comise de instructori auto din municipiul Buzău și municipiul Râmnicu Sărat, împreună cu examinatori auto din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Buzău. Printre aceștia, și Adrian-Ion Perțea, primar al comunei Brăești la acel moment, care a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și cumpărare de influență la pedeapsa rezultantă de 2 ani și 2 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o durată de 3 ani ce constituie termen de supraveghere pentru condamnat, alături de pedeapsa complementară a interzicerii exercitării unor drepturi pe o durată de 2 ani. Dosarul penal a avut la bază două sesizări din oficiu întocmite de lucrătorii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Ju-dețean Anticorupție Buzău, în baza informațiilor obținute și documentate referitor la comiterea de acte de corupție de către examinatori auto din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și înmatriculări Vehicule Buzău și administratorii unor școli de șoferi din municipiul Buzău și din municipiul Râmnicu Sărat, în legătură cu susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere.

Alături de informațiile obținute și documentate de lucrătorii Serviciului Ju­dețean Anticorupție Buzău, unul dintre elementele care au stat la baza demarării acestei anchete a fost și cercetarea sociologică realizată de Serviciul Studii și Proiecții din cadrul Direcției Generale Anticorupție privind promovabilitatea la prima examinare pe școli de șoferi și instructori auto, cercetare realizată pe baza statisticii postate pe site-ul Direcției Regim Permise și Înmatriculări Vehicule. Conform acestor date statistice, în anul 2012, la nivelul județului Buzău, pe primul loc s-a clasat Școala de șoferi S.C. BRĂTILĂ S.R.L., cu instructorul auto Gheorghe Brătilă, cu 453 candidați examinați, din care 82,34  la sută  au fost declarați admiși la prima examinare. Rezultatele cercetării sociologice au relevat imposibilitatea școlarizării unui număr atât de mare de cursanți în interval de un an, numărul maxim de elevi putând fi de 120 în urma efectuării unui program de lucru prelungit (10 ore pe zi, 7 zile pe săptămână). Conform normelor legale, fiecărui candidat trebuie să i se asigure 30 de ore de conducere, ceea ce presupune pentru 453 de cursanți numărul total de 13.590 de ore. Admițând că a lucrat în fiecare zi a anului 2012 (inclusiv sâmbăta, duminica și sărbătorile legale), pentru a putea realiza numărul de ore de conducere stabilit legal, instructorul auto Brătilă-Gheorghe ar fi trebuit să lucreze 37 de ore pe zi.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker