Detalii incredibile ies la iveală în urma crimei din week-end-ul trecut, din Vama Veche, victimă fiind un bărbat cu domiciliul în Glodeanu Siliștea, Județul Buzău. Suspectul principal în cazul de omor și-a recunoscut vina și le-a povestit anchetatorilor cum s-au petrecut lucrurile. El mai este cercetat și într-un alt dosar, pentru trafic de droguri.

În cursul zilei de sâmbătă, cadre medicale și polițiști au intervenit în zona Amfora din Vama Veche, după ce câțiva trecători au sunat la 112 și au anunțat prezența unui cadavru într-un autobuz dezafectat. Oamenii legii au găsit trupul neînsuflețit al unui bărbat, în vârstă de 34 de ani, care prezenta urme de violență. Ulterior, polițiștii au descoperit că victima se numește Gabriel Stănilă, născut în localitatea Tecuci, județul Galați, cu domiciliul în Siliștea, județul Buzău.

Criminaliștii au pus cap la cap firul evenimentelor, iar câteva ore de la apelul 112, patru persoane se aflau în cercul de suspecți. Polițiștii constănțeni au depistat în tren, la Costinești, doi băieți și două fete, pe care i-au condus la audieri. Dintre aceștia, un tânăr, în vârstă de 17 ani, a recunoscut că este vinovat pentru moartea bărbatului din autobuz. Este vorba de Andrei Răzvan Zaharia, domiciliat în Constanţa.

„Victima locuia alături de un băiat în autobuzul dezafectat. Au băut și s-au distrat toată noaptea. Sâmbătă, 5 mai, la ora 06:00, pentru că victima făcea gălăgie, suspectul a luat o sticlă de băutură și l-a lovit de două sau trei ori în cap cu ea. Lovitura a fost atât de puternică, încât i-a provocat fractură craniană și hematom, aceasta fiind și cauza survenirii decesului. Cu toții erau băuți”, au precizat surse din cadrul anchetei pentru cugetliber.ro.

Andrei Răzvan Zaharia nu este străin oamenilor legii. Acesta a intrat în urmă cu un an în atenţia procurorilor DIICOT Constanţa, fiind cercetat pentru trafic de droguri. El a fost reţinut şi apoi arestat preventiv în dosar, iar la momentul crimei se afla sub control judiciar.

„Există suspiciunea că, începând cu vara anului 2016 şi până în luna aprilie 2017, inculpaţii au comercializat droguri de risc (cannabis) mai multor consumatori de pe raza județului Constanța. La data de 4 aprilie, procurorii DIICOT au efectuat un număr de 11 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa, ocazie cu care au fost identificate 232 de grame cannabis, ţigarete cu cannabis, dispozitive de preparat, porționat și ambalare a dozelor de droguri, 3.665 de lei, precum și alte mijloace de probă de interes pentru cauză”, se arată în comunicatul DIICOT ce vizează dosarul în care este cercetat Andrei Răzvan Zaharia.

În urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, tânărul de 17 ani a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Constanţa. Ieri, Andrei Răzvan Zaharia a fost prezentat Tribunalului Constanţa, care a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile în cazul tânărului cercetat pentru omor.

Orfan de tată, Gabriel Stănilă a stat mai mult prin Bucureşti, apoi a fost plecat în Anglia. Cu doi ani în urmă a rămas şi fără mamă, iar la Glodeanu Siliştea mai avea doar o mătuşă, cea care acum se va ocupa de înmormântare.
Gabriel şi-a petrecut foarte puţin timp în localitatea buzoiană, în ciuda faptului că mama sa era grav bolnavă. Din cauza afecţiunii incurabile, femeia care se mutase de aproape un an la Glodeanu Siliştea a decedat, în 2016. Mereu pe drumuri, Gabriel a lipsit de la înmormântarea mamei, fiind plecat în Anglia unde abia reuşea să supravieţuiască. De atunci, tânărul nu le-a mai dat niciun semn de viaţă rudelor sale de la Buzău. A fost un șoc pentru acestea când au fost anunțate sâmbătă de polițiști că nepotul lor pe care îl știau plecat în Anglia a fost găsit mort la Vama Veche.
Tânărul ar fi ajuns pe 1 mai la mare şi, ca să nu mai dea banii pe cazare, dormea într-un autobuz abandonat la 50 de metri de plajă şi zona cu terase. Vineri noapte ar fi invitat patru tineri de 17 ani cu care a petrecut toată noaptea iar dimineață a fost găsit mort cu lovituri la cap.

DISTRIBUIȚI
loading...