miercuri, 23 septembrie 2020

Cum a încercat un tânăr din Ulmeni să scape de răspundere într-un accident mortal

Tânărul care, la începutul lunii martie, băut fiind, și-a ucis consăteanul cu 13 ani mai mare într-un accident în localitatea Ulmeni, conducând o motocicletă neînmatriculată și cu permis de conducere anulat tot pentru conducere sub înfluența băuturilor alcoolice, și-a aflat sentința în primă instanță. Patru ani și cinci luni condamnare cu executare au dispus ma­gistrații de la Judecătoria Buzău după un proces care a durat mai puțin de patru luni. Rechizitoriul întocmit de anchetatori a scos la iveală că tânărul de 21 de ani a încercat să arunce pe victimă responsabilitatea producerii accidentului mortal dat fiind că aceasta nu putea să-i combată declarația. Imagini de pe camerele de supraveghere l-au dat însă de gol.

Tânărul tocmai ce își cumpărase motocicleta. ­Fiind audiat, acesta a declarat că, la începutul lunii martie, a găsit postat pe internet un anunț de vânzare a motocicletei în cauză, iar după ce a contactat vânzătorul, s-a deplasat în  localitatea acestuia însoțit de un bărbat cu o platformă auto. Aici a efectuat un schimb cu vânzătorul, pentru motocicletă oferind la schimb un autoturism, fără a încheia vreun înscris în acest sens. Totodată, nu a primit niciun document al vehiculului și a precizat că a fost informat verbal de către vânzător despre faptul că vehiculul nu este înmatriculat în circulație.

În seara zilei de 5 martie, în jurul orelor 18.00,  deși știa că motocicleta nu este înmatriculată în circulație, iar permisul de conducere auto, categoria B i-a fost anulat în anul 2019, a condus motocicleta de la imobilul din satul Vâlcele, comuna Ulmeni, unde locuiește, pe drumuri ­pu­blice din această localitate și până la un magazin din aceeași localitate.

Aici s-a cinstit bine cu bere și apoi a plecat la plimbare cu motocicleta prin sat. În jurul orelor 20.00, tânărul și victima sa au decis să se retragă spre casă, iar bărbatul de 34 de ani l-a rugat să-l ducă cu motocicleta. Plimbarea celor doi a fost surprinsă de pe camerele de supraveghere stradală din Vâlcele și Ulmeni.

În jurul orei 20.05, în dreptul imobilului cu numărul 59 din satul Ulmeni, pe fondul consumului de alcool și al neadaptării unei conduite prudente în condiții de carosabil umed și ploaie, a pierdut controlul asupra direcției și s-a răsturnat pe partea stângă a carosabilului, ambii ocupați ai vehiculului fiind proiectați pe covorul asfaltic al drumului. Niciunul nu purta la acel moment cască de protecție.

Tânărul de 21 de ani a declarat în instanță că l-a observat în apropierea sa, la mică distanță, pe consăteanul său care era culcat pe spate, se văita și era în stare inertă, însă a părăsit locul accidentului, abandonând motocicleta, dar și victima în agonie. A plecat spre casă pe jos iar după ce s-a sfătuit cu iubita sa a sunat la 112 și a anunțat accidentul.

Inițial, atât operatorului 112, polițiștilor sosiți la locuința sa cât și perso­nalului medical, le-a spus că nu el a condus motocicleta în momentul accidentului, ci consăteanul său.

Testat fiind cu aparatul Drager, după producerea accidentului, rezultatul a indicat o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate ulterior două mostre biolo­gice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tânărul a recunoscut că după producerea evenimentului rutier, când a ajuns acasă, a mai consumat circa 100-150 mililitri de coniac.

Decizia magistraților de la Judecătoria Buzău nu este definitivă.

Relu Cojocaru este bărbatul care și-a pierdut viața în urma accidentului de motocicletă provocat de  consăteanul cu 13 ani mai tânăr, în seara zilei de 5 martie. Bărbatul de 34 de ani s-a lovit puternic la cap în cădere, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

loading...
error: Content is protected !!