Actualitate

Culmea cinismului la CNAIR

„Drumul morții” DN2-E85, rută pentru transportatorii ucraineni și moldoveni!

Într-o discuţie cu oficialii europeni în domeniul transporturilor, la care a luat parte, alături de ministrul Sorin Grindeanu, şi Cristian Pistol, directorul CNAIR, acesta a oferit ca soluţie de transport al mărfurilor pe ruta UE-Ucraina şi UE-Republica Moldova celebrul DN2, denumit şi „drumul morţii”, relatează DC News. O șosea cu o bandă de trafic și jumătate „de urgență” pe sens, pe care se circulă haotic și unde zeci de oameni își pierd viața. Accidentele cu mii de răniți se țin lanț pe „drumul morții”, șosea care tranzitează și județul Buzău.

„România îşi coordonează eforturile la nivel european şi susţine propunerea de autorizare a Comisiei Europene pentru negocierea acordurilor rutiere de transport de mărfuri UE-Ucraina şi UE-Republica Moldova pe perioada crizei. S-a discutat şi despre includerea în coridorul TEN-T Marea Baltică-Marea Neagră-Marea Egee a secţiunilor rutiere TEN-T, de pe teritoriul României, care asigură conexiunea cu Ucraina şi Republica Moldova: Pe axa nord-sud: Siret – Suceava – Paşcani – Bacău – Buzău- Ploieşti – Bucureşti care trebuie conectată cu portul Constanţa. Pe axa est-vest: Paşcani-Iaşi-Ungheni”, spune, într-un comunicat de presă, Cristian Pistol.

Potrivit Google Maps, mai bine de nouă ore îi ia unui TIR să ajungă din Constanța la Siret, via București, sau invers.

  • Bucureşti-Constanţa: 225 km, durata: 2h 30 min.
  • Siret-Bucureşti: 483 km, durata: 6 h si 39 min, sunt datele oferite de Google Maps.

Doar că Google arată timpul mediu calculat pe baza distanței și a vitezei maxime admise, fără accidentele care blochează cu orele DN2-E85. De asemenea, se mai adaugă şi două ore – cu indulgenţă – pe care trebuie să le petreci pe aşa zisa centură a Capitalei. Deci vorbim de o „axă” care se parcurge în 12-14 ore, scrie bursa.ro. Spre deosebire de ţara noastră, în Polonia, un traseu de aceeaşi lungime se parcurge integral pe autostradă în numai 7 ore (conform Google Maps). Fără stres, cu un consum mai mic de carburanţi şi cu mult mai puţine riscuri. Și atunci, care ar fi motivele ca ucrainenii să aleagă să transporte mărfuri pe DN2-E85, în condițiile în care numărul de accidente produse pe această șosea este între 400 şi 500, cu 70-80 de morţi anual şi mii de răniţi. Iar în Polonia, traversarea de la graniţa cu Ucraina şi până la cea cu Germania, 700 km, durata este de
7 ore pe autostradă.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker