Sport

Cu medaliile pe masă! Metalul U19 începe turneul final de la Buzău

Duel cu Viitorul Vetiş (Satu Mare), astăzi, de la 12.00

Atenţia finalului de sezon în fotbalul juvenil buzoian este concentrată în aceste zile asupra echipei U19 de la Metalul, campioană judeţeană, care se luptă pentru o medalie naţională în cadrul turneului final al Campionatului Naţional al juniorilor A1, pe care-l şi găzduieşte, astăzi şi mâine, pe terenul sintetic. Două zile pe care elevii lui George Niţă, autorii unui parcurs impecabil până în acest ultim act, le vor încheiate cu prima lor mare performanţă ca viitori fotbalişti.

Campioană judeţeană, Metalul U19 a trecut, la scor, de dubla interjudeţeană cu gălăţenii de la Avântul Vânători, 6-0 şi 8-0, câştigând, apoi, cu punctaj maxim, etapa semifinală, Zona 4, organizată tot la Buzău. Cu victorii pe linie, 6-1 cu Viitorul Întorsura Buzăului, 1-0 cu Inter Dorohoi, 2-0 cu Sportul Chiscani şi 7-2 cu CSS Oneşti, Metalul U19 s-a calificat în ultimul act, unde, alături de echipa buzoiană, pentru titlul naţional se vor mai bate câştigătoarele celorlalte trei turnee semifinale: Viitorul Vetiş (Satu Mare) – zona 1, Viitorul Măceşu de Sus (Dolj) – zona 2 şi CSM Alexandria (Teleorman) – zona 3.

Astăzi, în prima zi, în semifinale, potrivit tragerii la sorţi, de la ora 10.00 se întâlnesc CSM Alexandria şi Viitorul Măceşu de Sus, pentru ca, de la ora 12.00, buzoienii să dea piept cu Viitorul Vetiş. „Pentru noi este ceva extraordinar să mergem la un turneu final! Este o calificare în premieră pentru juniorii de la Metalul, practic cea mai mare performanţă a clubului nostru la nivel de juniori. Sunt extrem de fericit pentru ei, pentru antrenori, pentru toţi cei care ne susţin şi acesta este rezultatul unei munci continue, a seriozităţii şi a profesionalismului cu care Metalul se preocupă de sectorul juvenil. Suntem printre primele patru echipe din ţară, misiunea va fi extrem de dificilă, dar am mare încredere în această generaţie!”, a declarat, pentru OPINIA, Gheorghe Guiu.

Lot METALUL U19: Alberto Căşlariu, Andrei Mărgăritescu – portari, Andrei Lopată, Matei Ivan, Cosmin Tătăruşanu, Radu Niţă, Alexandru Oancea, Antonio Marcu, Eduard Păun, Mario Vlad, Ionuţ Jalbă, Alexandru Atomei, Nicuşor Van, Filip Ionaşcu, Andrei Radu, Bogdan Ion, Teodor Săulescu, Mihăiţă Badea, Ştefan Dragoe. Antrenor: GEORGE NIŢĂ.

 

Articole similare