sâmbătă, 19 septembrie 2020

Cristina Stroe și Damian Drăghici, copleșiți de laude după lansarea albumului cu „altfel de cântece” de leagăn

Doi părinți celebri în domeniul muzicii au colaborat în cadrul unui proiect inedit dedicat copilului lor și, implicit, tuturor copiilor din țară, iar rezultatul le-a adus deja sute de mesaje de felicitare. Este vorba despre Cristina Stroe, solista ori­gi­nară din Rm. Sărat, și partenerul ei de viață, Damian Drăghici, cei doi devenind în martie 2019 părinții micuțului Andrei Yeshua.

Cei doi își dedică creativitatea și talentul lansând „Pentru Puiul Tău”, primul proiect online din România dedicat dezvoltării emoțio­­nale a copiilor. Cristina Stroe și Damian Drăghici au lansat acest proiect online impulsionați de faptul că în primăvara anului trecut au devenit părinți și au hotărât să se dedice construirii unei platforme care să fie un mediu sănătos și sigur, în primul rând, pentru copilul lor.

„Cuvintele pe care le aud și muzica pe care părinții le-o oferă copiilor trebuie să meargă mână-n mână”

„De când am devenit mamă, universul meu a că­pătat o altă dimensiune. În călătoria minunată de pă­rinte în care am pornit, mi-am dat seama că ne îngrijim atât de tare de ce trebuie să mănânce copiii, de ce achiziții trebuie să aibă și în ce grafice să se încadreze, dar uităm că inteligența emoțională le este direct influențată de tot ceea ce aud. Cuvintele pe care le aud și muzica pe care părinții le-o oferă copiilor trebuie să meargă mână-n mână și să ofere micuților o stare de bine, pozitivitate, să le dezvolte imaginația într-un sens pozitiv, potrivit vârstei”, spune Cristina Stroe, inițiatoarea platformei „Pentru Puiul Tău”.

Prima etapă a proiectului „Pentru Puiul Meu” implică lansarea unui album de cântece de leagăn – „Little Yeshua’s World” – de pe care a fost lansată o primă piesă „Luna”- și este dedicat fiului lor, Andrei Yeshua, în vârstă de un an și jumătate. Muzica și versurile au fost compuse de buzoianca Cristina Stroe și Ionuț Vâlcu, iar întregul album a fost produs și orchestrat de Damian Drăghici, care i-a avut co-producători pe Damian Rusu și Leonard Croitoru.

„Am înregistrat instrumente reale: harpă, violoncel, nai, clarinet, flaut, oboi…”

„Acest album este o premieră atât pentru mine, ca muzician, cât și pentru mine omul. E un cadou pentru copilul nostru, dar și pentru copiii de toate vârstele – de la 0 la 99 de ani. Am înre­gistrat instrumente reale: harpă, violoncel, nai, clarinet, flaut, oboi, din dorința de a aduce aproape de urechile mici și sensibile ale copiilor sunete din muzică clasică, fără a le încărca și supra stimula creierul cu producții și sunete nenaturale”, spune Damian Drăghici.

Din punct de vedere vizual, albumul prezintă un întreg concept care prinde contur cu fiecare clip. Cristina Stroe a venit cu o poveste pe care Dragoș Ștefan (DSG Animation + VFX), regizor și producător, împreună cu echipa lui formată din Andreea Mitică, art director & animator, Vlad Pășcanu, visual effects tehnical director, au ilustrat-o și animat-o special pentru categoria de vârstă vizată. Albumul „Little Yeshua’s World” conține 10 piese care vor apărea săptămânal pe canalul de Youtube – Pentru Puiul Meu, dar și pe Apple Music, Spotify și www.pentru­puiulmeu.ro.

„Dacă vrei să schimbi ceva în lume, începe cu copilul tău”

Prima piesă lansată pe piață a stârnit admirația publicului care i-au copleșit cu laude pe cei doi artiști. La rândul său, Damian a recunoscut că este „cel mai frumos și profund proiect la care am lucrat vreodată, cu tot sufletul meu pentru bebele nostru, miracolul numit Andrei Yeshua. Cristina cântă superb și exprimă cele mai frumoase note pline de dragoste și iubire. Vă iubesc, Doamne ajută!”.

Iar mesajul Cristinei l-a completat pe cel al artistului, cu aceeași emoție, mulțumindu-le din suflet celor care a făcut real aceast proiect.

„Pentru Puiul Meu – jour­neyul în care pornesc de astăzi și în care sper să îmi fiți alături. Aici îmi aștern sufletul și trăirile de părinte și îmi cânt vocea copilului interior. Muncesc la această idee de un an și ceea ce veți vedea de azi înainte, nu ar fi devenit realitate fără oamenii speciali din viața mea. În primul rând, Damian Drăghici, care m-a susținut necondiționat și care a crezut în mine chiar și în momentele în care îmi pierdeam curajul. Îți mulțumesc pentru tot ce faci pentru mine și pentru tot ce însemni în viața mea și a lui Andrei. Te iubesc (…) Vouă, oamenilor care mă cunoașteți personal sau nu dar care îmi urmăriți acti­vitatea, vă mulțumesc că sunteți aici și sper să mă sprijiniți în călătoria asta minunată în care am pornit cu un singur gând: <Dacă vrei să schimbi ceva în lume, începe cu copilul tău>”, a scris buzoianca pe rețelele de socializare.

 

loading...
error: Content is protected !!