joi, 04 iunie 2020

Cristian Anghel, un hairstilist buzoian care crede că barba a devenit un must have pentru orice bărbat

•   „Barba dă alt contur tunsorii și creează o poveste!“

   Lucrează ca hairstilist de șase ani, fiind o „pasiune personală“ spune el, încă din co­pi­lărie fiind atras de foarfece și frizuri. Văzând că pasiunea per­sistă, și-a găsit o școală în acest domeniu, fiind susținut de mama lui pas cu pas, care     l-a ajutat și l-a îndrumat foarte mult în tot ceea ce a vrut să facă. Cristian Anghel se mândrește acum cu clienți mul­țu­miți, cu premii adunate, cu concursuri în care și-a dovedit creativitatea în stiling, iar des­pre ultima diplomă obținută ne spune chiar el, într-un scurt interviu.

   Reporter: Recent ai concurat într-o competiție în domeniu, despre ce concurs a fost vor­ba, pe ce teme ai lucrat, ce premiu și ce modele ai avut alături de tine?

   Cristian Anghel: Am concurat la o competiție națională de tuns, organizată de „Băr­bo­sul prietenos“ , unde au participat stiliști din toată țara. Propriu-zis, au fost două competiții, cu două teme diferite. Am câștigat locul 5 pe țară, la tema urban, unde au fost tunsori de stradă. Aici s-a punctat foarte mult creativitatea. De aceea am ales să fac un model unic, spontan, care a suprins plăcut juriul. Cu această tunsoare am câștigat un curs de perfecționare în valoare de 250 de lei, o mașină de tuns profi și o diplomă care mă va ajuta foarte mult în carieră. La sec­ți­unea pompadour am luat o mențiune.

Rep.: Ce tipuri de clienți ai la salon la Buzău și ce pre­ferințe au acum, în acest sezon?

C. A.: La salon mi-am format o clientelă bazată pe oameni îndrăzneți, dornici de ceva diferit, care îmi apreciază creativitatea. După părerea mea, nu există o tunsoare care să caracterizeze vreun sezon anume, de aceea fiecare tunsoare pe care o realizez este diferită. În acești ani am în­vățat să cunosc fiecare client în parte și să îmi dau seama ce își dorește, fără să îl mai întreb ce fel de tunsoarea vrea. Îmi  dau seama singur ce i se po­trivește cel mai bine, iar ei au încredere în mine. Nu există un anumit tipar pentru o tunsoare. Ea se reinventează de la client la client. Depinde foarte mult de fizionomia feței și de forma capului. În această perioadă se cer foarte mult tunsorile clasice (pompadour). Dar și moda vintage ia amploare.

   Rep.: Te inspiră vreun hairstilist din țară recunoscut sau îți urmezi mereu instinctul și, în funcție de client, realizezi look-ul?

   C. A.: Sincer, nu am niciun hairstilist anume de la care să mă inspir. Sunt adeptul frumosului și plăcutului, iar când văd la cineva un detaliu care îmi place, „îl fur“ ca să îmi îmbunătățesc mie stilul. Meseria aceasta „se fură“, nu se învață. Sunt foarte multe școli de hairstiling. Cum ar fi să iasă frizeri pe bandă rulantă?! La școală te învață „abecedarul“. Totul depinde de viziunea și pasiunea pe care o ai ca să îți dezvolți această carieră.

   Rep.: E nebunie acum cu bărbile, văd că și tu adopți acest stil, lucrezi și la salon la acest „accesoriu“ masculin?

  C.A.: Barba este, mai nou, un accesoriu nelipsit la un bărbat. Ea dă alt contur tunsorii și creează o poveste. De aceea o barbă necesită îngrijire ma­ximă pentru a oferi un aspect plăcut fiecărui client. Toți clienții își doresc o barbă cât mai deasă. Mulți se confruntă cu problema aceasta. Noi am venit cu un fel de artificiu, care dă un altfel de aspect bărbii. Mai exact vopsitul. Prin vopsit acoperim firele blonde și le uniformizăm cu cele mai închise. Rezultatul fiind unul mult pes­te așteptări. Barba pare mult mai deasă și mai aspră. Așa că vă invit să vă lăsați pe mâinile mele, pentru un look fresh, creativ și în tendințe!

loading...
error: Content is protected !!