marți, 02 iunie 2020

Crezi că știi să te aperi pe stradă? STOP! Învață aceste 4 măsuri de siguranță

Te-ai simțit vreodată intimidată sau înfricoșată atunci când ai umblat singură pe stradă? Realitatea tristă este că trăim într-o societate în care violența este în continuă creștere, iar teama de atacatori este mereu prezentă. Siguranța personală a devenit o problemă de importanță majoră pentru toată lumea, mai ales pentru femei. În acest context, este foarte important ca fiecare femeie să cunoască noțiuni de bază de evitare a atacurilor și de apărare în cazul în care acestea apar. Nu presupune niciodată că ție nu ți se poate întâmpla. Oricine poate fi o victimă, inclusiv tu. De aceea este important să citești informațiile următoare.

4 măsuri de siguranță pe care fiecare femeie ar trebui să le pună în aplicare

  1. Scapă de distrageri

Atunci când umbli singură afară, indiferent că este zi sau noapte, este foarte important să fii vigilentă. Nu trebuie să pari distrasă. Fii conștinentă de ceea ce se întâmplă în juru tău!

Multe dintre atacuri au loc atunci când femeile sunt distrase de telefon. Deoarece atenția este concentrată spre a scrie un SMS, comentariu sau pentru a purta o discuție telefonică, atacatorul are contextul perfect pentru a te surprinde și imobiliza. Pur și simplu, pune telefonul la o parte. Mesajele și apelurile, precum și notificările, pot aștepta până ce ajungi într-un loc în care ești în siguranță. 

Ochii ar trebui să fie concentrați la drumul pe care umbli și la împrejurimi. Mintea și urechile ar trebui să se concentreze pe semnale din zonă, mai ales pe sunetele care vin din jur. Este posibil să auzi pași apropiindu-se de tine. Mâinile tale ar trebui să fie libere pentru a te putea apăra sau pregătite pentru un atac iminent. Dacă ești cu mașina, trebuie să ai mereu în mână cheile de la mașină, pentru a fi oricând pregătită să scapi astfel. 

2. Dacă simți sau știi că ești urmărită

Poți face un test. Treci strada la următoarea intersecție. Dacă suspectul te urmărește, păstrează-ți calmul și identifică posibilele opțiuni de scăpare. Scanează zona pentru un magazin sau altă clădire cu servicii în care poți intra. Dacă un angajator te poftește înăuntru, pune-l la curent imediat cu ce se întâmplă. Urmărește suspectul și nu părăsi clădirea până ce nu ești sigură că atacatorul a plecat. Dacă te simți în pericol și nu ai unde să te ascunzi, caută alți oameni în apropiere. Dacă este posibil, roagă-i să te însoțească până la un loc sigur. 

3. Ești victima unui atac? Zbiară!

Dacă ești urmărită de cineva care încearcă să te abordeze fără voința ta, nu ezita să faci o scenă. Încearcă să atragi cât mai multă atenție posibil. Mergi într-un loc public cu o vizibilitate bună cât mai repede. Spune tare și clar că nu cunoști acea persoană și că ești hărțuită. Nu îți fie rușine să spui că ai nevoie de ajutor, chiar dacă atacatorul te amenință făcându-ți semn să taci. Astfel, poți să îndepărtezi atacatorul sau să îl descurajezi considerabil. 

4. Învață tehnici de autoapărare și folosește instrumente în acest sens

Dacă ești atacată, ai dreptul să te aperi. Câteva clase de autoapărare nu strică niciodată. Cel puțin, ar trebui să cauți pe internet videoclipuri cu tehnici de apărare pe care să le exersezi periodic. 

De asemenea, poți achiziționa instrumente discrete pentru autoapărare de la un magazin comod.ro, pe care să le ai la îndemână în cazul unui atac. Dacă nu ai astfel de echipament la îndemână, te poți folosi de salivă. Da, poți scuipa atacatorul. Când bănuiești că ești urmărită, începe și adună salivă. Apoi scuipă atacatorul în față. Vei face un gest neașteptat care îl va deruta și îți va oferi ocazia să fugi. 

Nu subestima niciodată valoarea acestor sfaturi. Chiar dacă nu vrei să crezi asta, și tu poți fi o victimă. Alege să fii pregătită!

Sursa foto: shutterstock.com, pexels.com, pixabay.com 

loading...
error: Content is protected !!