Economic

Credit online – ce este și cum se obține?

Un credit online este un tip de credit rapid, la care puteți aplica online, cu doar 1-2 acte. Aveți nevoie de un act de identitate valabil și o adeverință de venit, însă nu este întotdeauna cazul. Creditorii care oferă astfel de credite, deseori nu solicită nici adeverința de venit, însă asta nu înseamnă că puteți obține creditul fără a avea un venit. Creditorul verifică venitul la ANAF sau pe baza extrasului de cont bancar.

Care sunt avantajele creditului online cu buletinul?

Marele avantaj este rapiditatea și simplitatea procesului. Puteți solicita un credit online de oriunde, la orice oră. Puteți aplica în pauza de prânz sau seara de pe canapea, deci este cu siguranță foarte convenabil. Creditele online sunt oferite în general de instituțiile financiare nebancare. IFN-urile au condiții de eligibilitate mai flexibile, așadar aceste credite sunt și mai ușor de obținut. Puteți accesa un credit online chiar dacă venitul dvs. este cel minim pe economie sau dacă aveți un scor de credit mic (sau dacă sunteți înregistrat la Biroul de Credit). Aceste credite sunt special concepute pentru cei care au nevoie de bani urgent și pentru cei care nu au posibilitatea de a obține un credit bancar, și prin urmare, sunt dispuși să plătească o rata a dobânzii mai mare.

Care sunt dezavantajele unui credit online IFN?

Aici trebuie să menționăm două lucruri: în primul rând este rata dobânzii – care este mai mare decât  a creditelor oferite de bănci. Cu toate acestea, puteți găsi credite IFN cu dobânzi rezonabile. Pentru a obține o bună imagine de ansamblu asupra pieței de creditare nebancară, comparați ofertele disponibile. Puteți face acest lucru cu ușurință pe Moneezy – o platformă de comparare a împrumuturilor online, 100% gratuită, foarte rapidă și ușor de utilizat.

Pe Moneezy trebuie doar să introduceți suma de bani dorită și perioada de rambursare și instant se va afișa lista personalizată de creditori. Veți găsi și informații detaliate despre fiecare creditor în parte și informații despre tipul de credit ales. Dacă ați găsit unul sau mai multe credite care corespund cerințelor dvs., trebuie doar să apăsați pe butonul “Aplică aici” și veți fi redirecționat către site-ul creditorilor, unde puteți completa o solicitare. Solicitările sunt fără obligativitate, așadar puteți completa mai multe ca să primiți mai multe oferte. Nu uitați să utilizați calculatorul de rate de pe site-ul creditorului, pentru a vedea cât de mare va fi rata lunară. În funcție de aceasta, puteți ajusta valoarea creditului și perioada de rambursare. După ce ați ales un credit și ați semnat contractul, banii sunt virați în foarte scurt timp, de la câteva minute până la 24-48 de ore.

Al doilea mare minus al creditelor nebancare este faptul că perioada de creditare este mai scurtă. Puteți obține sume diverse, de la 100 până la 10.000 de lei (sau chiar și 20.000 de lei)  fără a fi nevoiți să prezentați garanții sau co-debitori, însă perioada de rambursare este scurtă, între 1-24 de luni, ceea ce înseamnă că valoarea ratei lunare va fi destul de ridicată.

Dacă decideți să accesați un credit online, amintiți-vă că este un anagajament serios față de creditor , care trebuie respectat, în special pentru a evita penalizări și alte probleme. Întotdeauna comparați ofertele disponibile, pentu a avea certitudinea că ați obținut un credit avanatajos și performant.

Articole similare