Actualitate

Credincioșii au plecat acasă cu apă sfințită de la Biserica Militară

În această după-amiază, la Biserica Militară „Pogorârea Sântului Duh” a avut loc slujba de sfințire a apei,  pe care creștinii o numesc „Ageasma Mare”.

Din rugăciunile rostite de preot, buzoienii prezenți la această slujbă au aflat că  Aghesma Mare de la Bobotează aduce vindecare de boli sufleteşti şi trupeşti. Tot din cuprinsul rugăciunilor din rânduiala sfințirii Aghismei Mari aflăm că ea se arată izbăvitoare de patimi și izgonitoare a duhurilor celor rele.

Apa sfințită la Bobotează  dă putere oamenilor să biruiască ispitele, să  se apropie tot mai mult de Dumnezeu, izvorul sfințeniei și al iubirii.

Cum fiecare creștin ar trebui să aibă în casă un vas cu Aghiasmă Mare, să-l țină la loc curat, după cum ne învăță bătrânii noștri, să guste cu evlavie din ea în zilele de post, în vreme de necazuri, ispite, nevoi sau grele suferințe, cu dezlegare de la duhovnic, părintele paroh Alexandru Tudose a rânduit lucrurile astfel încât să poată beneficia de apa sfințită cât mai mult buzoieni care trec pragul acestei Biserici Militare.

Articole similare