Actualitate

Covrigii de Buzău cuceresc New York-ul

Celebrii covrigi de Buzău, faimoși în toată țara, au depășit granițele României, traversând Oceanul Atlantic pentru a ajunge tocmai în inima New York-ului. Covrigii din Buzău au fost prezenți, alături de alte produse tradiționale și branduri românești, la Ziua României pe Broadway, un eveniment anual care adună români și americani pentru a sărbători cultura românească.

Evenimentul a oferit participanților ocazia de a se bucura de diverse delicii românești. Sarmalele au fost foarte apreciate de americani, iar micii românești, redenumiți „litălși” în America, au avut un mare succes. Pe lângă covrigii de Buzău, printre produsele românești care au încântat gusturile newyorkezilor s-au numărat grătarele cu mici, salamul de Sibiu, zacusca, dulceața, biscuiții Eugenia și ciocolata Rom, pufuleții, borșul tradițional și multe altele.

Participarea covrigilor de Buzău la acest eveniment simbolizează nu doar gustul inconfundabil al produselor românești, ci și succesul acestora pe plan internațional. Ziua României pe Broadway a fost, astfel nu doar o celebrare a culturii și tradițiilor românești, ci și o ocazie de a promova produsele autohtone în fața unui public internațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare