Actualitate

COVID 19 / Situația epidemiologică la începutul lunii mai

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au fost confirmate 16 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus din 271 de teste efectuate. 3 pacienți pozitivi au fost testați în laboratoare particulare. Pacienții au vârste între 12 ani și 76 de ani, iar anchetele epidemiologice sunt în desfășurare.

DSP Buzău a anunțat duminică încă trei decese în rândul pacienților COVID 19. Un pacient în vârstă de 76 ani din Buzău este testat și confirmat cu SARS CoV2 pe baza unui test rapid antigenic efectuat de către un echipaj al SAJ Buzău în 23.04.2021. Se prezintă la SJU Buzău de unde este redirecționat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Evoluția clinică este nefavorabilă astfel ca în 01.05.2021 pacientul a decedat. Era cunoscut cu HTA, parapareză, BCI.

De asemenea, un pacient cu patologie cardiacă în vârstă de 62 ani din Buzău se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat și confirmat cu SARS CoV2 și transferat pe secția de penumologie. Starea de sănătate s-a degradat treptat, astfel că în 30.04.2021 pacientul a decedat.  Comorbidități – BRS, ICC cl III NYHA, HTA.

Un pacient în vârstă de 75 ani din Vadu Pașii este testat și confirmat cu SARS CoV2 pe baza unui test rapid antigenic efectuat de către un echipaj al SAJ Buzău în 16.04.2021. Se prezintă la SJU Buzău de unde este redirecționat pe secția de pneumologie. Evoluția clinică este nefavorabilă astfel ca în 30.04.2021 pacientul a decedat. Comorbidități – HTA, BRS.

Articole similare

error: Continut protejat!!