Monden

Cosmin Răileanu, organizatorul primului bootcamp antreprenorial cu adulți și copii

Luna trecută, antreprenorul râmnicean care a dat de două ori piept cu „leii” de în emisiunea de la ProTV „Imperiul leilor” a gândit un model de bootcamp inedit, ce s-a desfășurat cu familii complete, prima ediție având loc la Buzău. Cosmin, liderul Tribului Antreprenorilor, a spus că ideea cu tabăra antreprenorială i-a venit din discuțiile cu prietenii săi care spuneau mereu că ar dori ca afacerile lor să fie moștenite de copiii lor și ei să le fie mentori sau exemple în viață. „Dacă te gândești că le vei lăsa copiilor tăi business-ul, acest Bootcamp poate fi parte din strategia de pregătire de preluare”, a declarat Cosmin.

Primul Bootcamp Antreprenorial pentru părinți și copii s-a desfășurat la Zărnești și, potrivit antreprenorului de la „Vindem ieftin”, s-a finalizat cu amintiri și experiențe care deja au schimbat tuturor viețile. „Pentru a ști exact ce vor să facă în viață, ai noștri copii ar trebui să aibă acces la experiențe și informații utile furnizate de antreprenori de succes, de la această idee a pornit totul”, a argumentat Cosmin.

Din detaliile făcute publice de organizatori, prima ediție s-a desfășurat cu un program prestabilit, fiecare participant așteptând cu nerăbdare probele și cursurile utile. Au fost activități ce au implicat atenție, concentrare, strategii, negocieri și spirit de echipă. S-au făcut și drumeții în care participanții s-au cunoscut mai bine, au povestit de toate și s-au simțit plini de bucurie și de mândrie că au reușit să ducă la capăt prima ediție, toți participanții, cel mai mic având doar 6 ani.

 „A fost o probă mai greoaie, în care fiecare participant a trebuit să urce până la cabană și să se și întoarcă până la pensiune cu un ou crud în mână. Le-am explicat că în acest joc oul ar fi business-ul lor, și că acesta se va menține intact dacă vor fi  concentrați și responsabili în acțiunile pe care le vor face în urcarea lor către SUCCES”, a mai precizat Răileanu.

„Cred că noi, adulții, ne-am dat seama cât de remarcabili sunt copiii noștri când sunt puși în situații-limită și cât de repede se pot adapta. Au învățat să iasă în față, să vorbească liber în fața publicului, să își construiască un discurs de prezentare structurat, să se eschiveze frumos atunci când își uită ideea principală dar și să obțină aplauze răsunătoare. Au învățat să nu renunțe atunci când au hotărât să facă ceva, oricât de greu ar fi. Au învățat să se accepte și să învețe unii de la alții, pentru că evoluția este și despre a-i înțelege pe cei din jur așa cum sunt. Au învățat că «a învăța» nu se termină când ți-ai făcut lecția la școală și că dacă îți dorești performanță trebuie să fii curios. Au învățat că networking-ul se face la orice vârstă și că este un pilon foarte important în evoluția noastră. Iar adulții au înțeles că oricât de buni antreprenori ar fi, nu pot să transfere singuri valorile antreprenoriale copiilor și că este nevoie de un lucru în echipă pentru a le crea un context favorabil preluării acestor principiilor. Pentru mine, a fost foarte benefic acest eveniment, deoarece mi-am văzut copiii în compania altor copii de antreprenori, le-am cunoscut capacitățile, emoțiile și chiar am înțeles unde și ce anume greșim noi, ca părinți în relația cu ei”, au fost concluziile inițiatorilor Tribului Antreprenorilor după primul bootcamp.

Articole similare