Educație

Copiii, invitați la întâlnirea cu robotul participant la First Tech Challenge

Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” Buzău și membrii echipei de robotică „Heart of RoBots” de la Colegiul Național „B. P. Hasdeu” invită copiii cu vârste peste 5 ani să facă cunoștință cu robotul participant la First Tech Challenge și să ia parte la o serie de întâlniri dedicate utilității roboților. Întâlnirile sunt programate pe 23 noiembrie, 7 decembrie și 14 decembrie, în intervalul orar 17.00-19.00, la sediul Bibliotecii din Galeria Mall. Membrii echipei de robotică vor desfășura activități menite să provoace copiii să își folosească imaginația și, cu ajutorul ei, să creeze lucruri inedite. Evenimentul face parte din cadrul proiectului „Break The Code”.

Participarea este gratuită, iar doritorii se pot înscrie accesând linkul AICI sau la prima întâlnire, cea de joi, 23 noiembrie.

Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” Buzău continuă astfel colaborarea cu echipa de robotică „Heart of RoBots”, după ce în luna iulie, copiii prezenți la „Ludoteca din Grădină” au putut manevra ei înșiși robotul participant la First Tech Challenge.

Echipa „Heart of RoBots” a fost fondată în anul 2018 și este alcătuită în prezent din 15 membri oficiali și alți voluntari, elevi pasionați de robotică. În ultimii 5 ani echipa s-a remarcat în cadrul competiției „First Lego League”, unde a obținut rezultate la nivel național, dar și calificarea la etapa internațională a acesteia. Începând din 2021, echipa participă la First Tech Challenge, iar liderul echipei, Andrei Luca Mănăilă, a obținut premiul special „DEAN’S LIST AWARD” la ediția 2023, care i-a oferit oportunitatea de a participa la campionatul mondial de robotică desfășurat în Houston, SUA.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker