Actualitate

Controale ale Gărzii de Mediu la mai multe service-uri auto

Inspectorii Gărzii de Mediu Buzău au efectuat șapte controale la mai multe locații din oraș, unde se desfășoară activități de reparații ale vehiculelor rutiere, pentru a verifica dacă sunt respectate măsurile de protecție a mediului, în ceea ce privește gestionarea deșeurilor generate.

În urma neregulilor constatate, comisarii au aplicat șase sancțiuni contravenționale, a căror valoare a ajuns la 10.000 de lei. De asemenea, au fost dispuse măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate și intrarea în legalitate.

Nici cei care desfășoară activități de exploatare a agregatelor minerale de râu nu au scăpat de controale. În luna decembrie a anului trecut, a fost verificată existența actelor de reglementare, dacă sunt respectate condițiile din actele din domeniul mediului/autorizație de mediu/autorizație de gospodărire a apelor, cât și contracte de preluare a deșeurilor generate din activitățile desfășurate, cu societăți autorizate, în vederea valorificării/eliminării, conform prevederilor legale.

Astfel, comisarii din cadrul Gărzii de Mediu au efectuat un număr de 36 de controale, aplicându-se 14 sancțiuni contravenționale, amenzi în valoare de 213.500 lei, pentru încălcări privind legislația de mediu în vigoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare