Actualitate

Controale ale Gărzii de Mediu la mai multe service-uri auto

Inspectorii Gărzii de Mediu Buzău au efectuat șapte controale la mai multe locații din oraș, unde se desfășoară activități de reparații ale vehiculelor rutiere, pentru a verifica dacă sunt respectate măsurile de protecție a mediului, în ceea ce privește gestionarea deșeurilor generate.

În urma neregulilor constatate, comisarii au aplicat șase sancțiuni contravenționale, a căror valoare a ajuns la 10.000 de lei. De asemenea, au fost dispuse măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate și intrarea în legalitate.

Nici cei care desfășoară activități de exploatare a agregatelor minerale de râu nu au scăpat de controale. În luna decembrie a anului trecut, a fost verificată existența actelor de reglementare, dacă sunt respectate condițiile din actele din domeniul mediului/autorizație de mediu/autorizație de gospodărire a apelor, cât și contracte de preluare a deșeurilor generate din activitățile desfășurate, cu societăți autorizate, în vederea valorificării/eliminării, conform prevederilor legale.

Astfel, comisarii din cadrul Gărzii de Mediu au efectuat un număr de 36 de controale, aplicându-se 14 sancțiuni contravenționale, amenzi în valoare de 213.500 lei, pentru încălcări privind legislația de mediu în vigoare.

 

Articole similare