vineri, 16 aprilie 2021

Consiliul Judeţean şi Primăria, în competiţie pentru preluarea Sălii Sporturilor şi a Complexului ,,Gloria“

Începând de ieri, Primăria Buzău şi Consiliul Judeţean sunt, oficial, în competiţie pentru a prelua Sala Sporturilor ,,Romeo Iamandi”, care va rămâne ,,fără stăpân” după ce Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport va fi desfiinţată.

Odată cu desfiinţarea DJTS, mai multe obiective din patrimoniul Ministerului Tineretului şi Sporturilor şi aflate pe domeniul public al statului vor face obiectul transferului către autorităţile locale. Astfel, Sala Sporturilor, care include şi se­diul administrativ al Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport, este dorită atât de administraţia judeţului, cât şi de cea a municpiului. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat de Consiliul Judeţean la finele lunii trecute, iar Consiliul Local Municipal a adoptat ieri un act normativ similar.

,,Sperăm să luăm şi Sala Sporturilor, chiar dacă Consi­liul Judeţean a aprobat deja într-o şedinţă ca această locaţie să fie a dumnealor. Avem cel puţin patru echipe care trebuie să îşi desfăşoare activitatea aici, iar una dintre ele, vorbesc de handbal fete, a reuşit deja să promoveze în elita handbalului românesc”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma. Ultimul cuvânt îl va avea însă executivul, care va decide, prin hotărâre de guvern, cui îi va reveni obiectivul în cauză.

Pe lângă Sala Sporturilor, şi Complexul Sportiv ,,Gloria” este solicitat atât de administraţia judeţului, cât şi de cea a municipiului. Acesta are o suprafaţă de 1.863 de metri pătraţi şi este alcătuit dintr-o sală de box, una de lupte, încă una de tenis de masă, un mini-hotel şi anexe.

Consiliul Judeţean a mai solicitat, de această dată fără a avea competitor, şi preluarea taberelor şcolare de la Arbănaşi şi Fişici, precum şi sediul Agenţiei Teritoriale a Taberelor şi Turismului Şcolar Buzău, si­tuată în imediata vecinătate a Şcolii Generale nr. 8.

2 COMENTARII

  1. Buna ziua,
    Ii sugerez d lui Ciolacu,sa faca lobby ca Primaria sa ia Sala Sporturilor.Este mult ai harnic ,un manager mult mai bun decat d nul Neagu.D nul Toma,se vede ca ne a infrumusetat ,cat de cat orasul.Va face si el cat poate.Nu poate sa faca intr un timp atat de scurt,ceea ce nu a facut Boscodeala.D nul Neagu,nu este un vizionar al investitiilor.Dumnealui ii plac mai mult distractiile.Organizeaza f multe spectacole,unde imaginea dumneleui este intotdeauna prezenta.Daca nu ar fi in CJ oameni capabili sa atraga fonduri,ar fi vai de capul nostru.Spitalul Bratianu,nu este ideea acetui domn Neagu.De mult se vehiculeaza in presa,ca o investitie pe fonduri,ar fi necesara.

Comments are closed.

loading...