Administrație

Consiliul Județean, încă o înfrățire cu un raion din Moldova

Se pun bazele unei noi colaborări între raionul Strășeni din Republica Moldova și Consiliul Județean Buzău; anunțul a fost făcut pe Facebook de către Petre Emanoil Neagu, președintele instituției buzoiene. Același raion s-a înfrățit și cu Primăria Buzău în luna mai a acestui an, alături de raionul Ialoveni.

Președintele raionului Strășeni, Viorel Jardan, a făcut o oprire la Buzău, pentru a discuta cu Petre Emanoil Neagu câteva subiecte de interes în ceea ce privește viitoarea colaborare. „Punem bazele unei noi colaborări cu domnul Viorel Jardan, președintele Consiliului Raional Strășeni! Mulțumesc pentru această propunere și pentru vizită, sunt convins că va fi un parteneriat foarte frumos, cu proiecte și schimburi de experiență interesante!”, a transmis Petre Emanoil Neagu.

Dacă președintele Consiliului Județean nu a lăsat să se întrevadă ce va presupune acest acord, moldovenii au anunțat că viitoarea colaborare va include schimburi de experiență și acordarea sprijinului financiar nerambursabil pentru reabilitarea unor obiective din raion: „Nou acord de colaborare discutat la Buzău. Președintele raionului Strășeni, Viorel Jardan, a avut o întrevedere cu președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, în cadrul căreia oficialii au stabilit încheierea în timpul apropiat a unui acord de colaborare pe multiple domenii de interes comun, organizarea vizitelor de studiu și bune practici pentru specialiștii din ambele autorități, acordarea sprijinului financiar nerambursabil pentru renovarea și modernizarea obiectivelor importante din raionul Strășeni”, au transmis reprezentanții Consiliului Raional Strășeni.

Reprezentanții din Republica Moldova au mers și la Constanța, tot pentru a discuta despre posibilitatea unui parteneriat, cu aceleași prevederi ca și cel de la Buzău. „Județul Constanța va susține raionul Strășeni! Președintele raionului, Viorel Jardan, în comun cu șeful Secției proiecte investiționale, Liliana Rusnac, au întreprins o vizită oficială la Consiliul Județean Constanța, România, unde au avut o întrevedere cu președintele consiliului, Mihai Lupu. În cadrul întrevederii, părțile au abordat mai multe subiecte actuale privind oportunitatea edificării relațiilor bilaterale prin încheierea cât mai curând posibil a unui acord de colaborare bazat pe interese reciproc avantajoase, oferirea asistenței în atragerea investițiilor străine și a suportului financiar nerambursabil pentru renovarea/modernizarea unor obiective din raionul Strășeni, precum și organizarea vizitelor de studiu și schimbului de experiență pentru specialiștii din autoritățile raionale și cele județene”, au mai transmis reprezentanții Consiliului Raional Strășeni.

Consiliul Județean Buzău a stabilit, până în momentul de față, relații de înfrățire cu raioanele Soroca și Dubăsari, cu municipiul Chișinău și cu sectorul Botanica din capitala Moldovei.

Articole similare