Administrație

Consiliul Judeţean, cofinanţator cu 1,3 miliarde lei vechi la trei evenimente în învăţământul buzoian

După ce a făcut o figură frumoasă, chiar spectaculoasă, prin prezenţa cu stand propriu la ediţia de primăvară a Târgului de Turism România, Executivul Consiliului Judeţean Buzău, coordonat de preşedintele Petre Emanoil Neagu, răspunde unei oferte din partea Inspectoratului Şcolar Buzău şi a cadrelor didactice buzoiene, asumându-şi rolul de cofinanţator în derularea unor evenimente cu specific didactic, programate să se desfăşoare la Buzău până la jumătatea acestui an.

În perioada 26 februarie – 03 martie, Colegiul Naţional „Margareta Sterian” din Buzău are programat „evenimentul anului”, sub titulatura Concursul Naţional „Margareta Sterian”, ediţia a XVI-a. La propunerea preşedintelui Neagu, în şedinţa din data de luni, 26 februarie, consilierii judeţeni au primit spre aprobare un proiect de hotărâre pentru cofinanţarea cheltuielilor evenimentului organizat de liceul buzoian cu suma de 10.000 de lei.

Începând cu jumătatea lunii martie, Inspectoratul Şcolar Buzău va derula un proiect judeţean – „Învăţământul Buzoian între tradiţie şi modernitate”. În cadrul programului vor fi organizate mai multe concursuri, în baza unor proiecte dezvoltate de directorii instituţiilor de învăţământ buzoiene pe parcursul anului trecut, activităţi ce vor fi apreciate, jurizate şi premiate. De asemenea, în cadrul evenimentului, care are ca dată de începere 15 martie, vor fi apreciate şi activităţi ale inspectorilor şcolari, acum pensionari, precum şi a directorilor care între timp au devenit pensionari şi, în funcţie de anumite criterii vor fi premiaţi pentru activităţile depuse. Nu în ultimul rând, elevii care au avut rezultate deosebite pe durata anului trecut vor fi premiaţi şi ei, evenimentul fiind programat în ajunul Zilei Copilului – 1 iunie. Proiectul propus de Inspectoratul Şcolar Buzău va fi susţinut financiar de instituţia Consiliului Judeţean Buzău cu suma de 50 de mii de lei.

Cel de-al treilea eveniment, în care devine punct de interes naţional, se referă la organizarea a trei Olimpiade Şcolare Naţionale: Chimie, Pedagogie şi Limba Rromani maternă, eveniment ce va fi subvenţionat de la bugetul propriu al judeţului cu suma de 50 de mii de lei.

„Competițiile școlare sunt la faza de nivel național, stabilite prin Calendarul aprobat de Ministerul Educației Naționale a se desfășura în Buzău pentru anul școlar 2023 – 2024. Sperăm și ne dorim ca aceste evenimente să reprezinte pentru elevii participanți un bun prilej de cunoaștere a Județului Buzău și, bineînțeles, de a avea tineri buzoieni premiați”, şi-a motivat propunerile pentru şedinţa din 26 februarie, preşedintele Petre Neagu.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker