În atenţia Consiliului Ju­deţean Buzău se află de ceva vreme problema deficitului de medici specialişti din Spitalul Judeţean Buzău. Astfel, atragerea de medici specialişti, care să se ocupe de rezolvarea problemelor de sănătate ale buzoienilor, a devenit o prioritate pentru conducerea CJ Buzău, care a venit şi cu variante de lucru pentru rezolvarea situaţiei.

Una dintre soluţiile identificate de conducerea Consiliului Judeţean pentru rezolvarea acestei probleme a fost creşterea actractivităţii ofertei pentru posturile de medici specialişti, scoase la concurs de ceva vreme de către cea mai mare unitate spitalicească din judeţ.

Oferta lansată de CJ Buzău ar fi ca pe o parte prin terenul rămas liber la demolarea vechii maternităţi să fie ridicat un bloc de locuinţe destinat medicilor. ,,Suprafaţa este de aproape un hectar. Lucrările vor începe în acest an. Se va realiza în acest an un bloc de locuinţe pentru medici”, a declarat preşeintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

În asentimentul preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău se află şi consilierii judeţeni care au fost de acord şi cu majorarea stimulentelor financiare care se acordă timp de şase luni pentru medici, la nivelul a două salarii minime pe lună.

,,Am reactualizat stimulentele medicilor care vin să se angajeze la Spitalul Judeţean Buzău. Am reactualizat, pentru că salariul minim nu mai este 1,450, este 1,900lei. Medicii care vin şi se angajează în secţiile noastre deficitare beneficiază de aceste stimulente”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.

DISTRIBUIȚI
loading...