marți, 13 aprilie 2021

Consiliul Județean al elevilor solicită dezbateri publice cu oficialitățile buzoiene despre bugetul local

Consiliul Județean al Elevilor solicită decidenților buzoieni o dezbatere privind bugetul local al județului Buzău, se arată într-un comunicat de presă al Biroului Executiv al acestei structuri asociative.

„Este important ca toți factorii implicați să conștientizeze problemele pe care le întâmpină elevii atunci când vine vorba bursele pe care le merită dar nu le primesc întotdeauna, și alte subiecte pe care considerăm prioritare în acest moment, precum condițiile din școli”, se arată în comunucatul de presă al conducerii singurei structuri de reprezentare a elevilor la nivel județean.

„Pe data de 9 martie, bugetul de stat aferent anului 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial, după ce a fost aprobat de Parlamentul României și promulgat de Președintele țării. Acum, urmează ca fiecare autoritate județeană și locală să elaboreze bugetul după care se va ghida în anul 2021, în funcție de prioritățile care pe care le urmăresc. La nivel național, Consiliul Național al Elevilor a reușit să convingă factorii de decizie să impună un prag minim al burselor acordate în sistemul de învățământ românesc. Astfel, după demersurile elevilor reprezentanți de la nivel național, s-a stabilit un cuantum minim al burselor, de 100 de lei pe lună.

În acest context, este important să avem o dezbatere publică, la nivel județean despre viitoarele sume pe care Consiliul Județean le va aloca pentru sectorul educațional. Împreună putem afla de ce este nevoie pentru ca educația din județul Buzău să ofere societății de mâine oameni responsabili, integri, care vor putea fi mândri de condițiile de care au avut parte în mediul școlar. De finanțarea complementară depinde o serie de factori care pot schimba experiența elevilor în cele șase ore pe zi petrecute la școală: renovarea sălilor de curs, paza și protecția elevilor, digitalizarea educației și altele.

Pe această cale, invităm toți cetățenii interesați și organizațiile de reprezentare a societății civile din județ să ni se alăture pentru a aduce pe agenda autorităților județene teme de interes pentru comunitate, astfel încât bugetul aferent anului 2021 să ajungă spre domenii care să ofere o dezvoltare prielnică elevilor din județul nostru.

Considerăm aceste dezbateri impetuos necesare, deoarece elevii buzoieni încă au întrebări legate de finanțarea din unitățile proprii în care studiază, întrebări la care conducerile nu pot veni cu un răspuns. Decidenții sunt factorul adjuvant al educației în orice județ, pentru că numai dânșii ne pot sprijini în mod direct, prin acțiuni materiale”, se arată în comunicatul de presă al Biroul Executiv al Consiliului Județean al Elevilor Buzău.

loading...