marți, 22 septembrie 2020

Consiliul Judeţean a făcut rost de bani pentru dotarea unei secţii de Oftalmologie

Consiliul Judeţean intenţionează să utileze o secţie de Oftalmologie în cadrul Spitalului Judeţean. Banii pentru această investiţie provin din vânzarea terenului pe care se află Centrul de Dializă, în suprafaţă de 2.078 metri pătraţi. Pentru acesta Consiliul Judeţean a ­pri­mit suma de  235.000 de euro. ,,Terenul aferent clădirii pe care îl au cei de la dializă a trecut în proprietatea firmei respective. Fac precizarea că este vorba de terenul pe care există clădirea unde se face dializa. Acel teren era concesionat pe o perioadă lungă de timp, de 49 de ani. Este foarte bine că noi am obţinut nişte bani, 235.000 euro. Din acei bani o să facem investiţii în Spitalul Judeţean”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Petre Emanoil Neagu. Tot preşedintele Consiliului Judeţean face precizarea că, în urma consultărilor pe care le-a avut cu ­ma­nagerul unităţii medicale buzoiene, dar şi cu medici, a luat decizia ca prima investiţie să se facă în aparatura necesară unei Secţii de Oftalmologie. „Într-o primă fază, vom utila o primă secţie, este Oftalmologia, şi vom lua şi alte aparate. Am luat legătura, atât eu, cât şi aparatul de specialitate din Consiliul Judeţean, cu managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă şi o să înceapă procedura de licitaţie pentru aceste aparate. Vânzarea a fost aprobată, iar banii au fost primiţi de Consiliul judeţean de la firma care deţine Centrul de Dia­liză”, a mai spus preşe­dintele Consiliului Jude­ţean Buzău.

Suma respectivă a ajuns la Spitalul Judeţean  Buzău printr-o rectificare bugetară care a fost aprobată în şedinţa de săptă­mâna trecută, când consilierii judeţeni şi-au dat votul, bugetul Spitalului Judeţean fiind suplimentat cu peste 1,1 milioane lei.

Astfel, rectificarea buge­­tară la Spitalul Judeţean Buzău este una pozitivă, unitatea medicală primind o importantă sumă de bani pentru dotarea cu aparatură a diferitelor secţii.

Se reiau lucrările şi la blocul operator

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, este optimist şi în ceea ce priveşte reluarea lucrări­lor la blocul operator al Spitalului Judeţean Buzău, unde lucrurile par să se fi deblocat. Reabilitarea a început încă din vara anului trecut, însă lucrările s-au blocat din cauza unor pretenţii pe care firma care a câştigat licitaţia le-a emis, aceasta invocând apariţia unor costuri suplimentare  introduse de modificările legislative survenite în acest interval de timp.

„Într-o perioadă scurtă se vor relua lucrările. Acum se pune problema de către actuala guvernare să se anuleze sau să se aducă îmbunătăţiri unde au fost disfuncţii între preţul materialelor, salariul minim, pentru că de acolo au apărut cheltuieli suplimentare. A fost un blocaj. Noi am fost puţin mai norocoşi, pentru că am avut blocaj doar pe această lucrare. La nivel naţional au fost blocaje datorită ping-pongului între constructor şi autorităţile locale”, a declarat preşe­din­tele Consiliului Judeţean pentru TV Buzău. Din fericire, oprirea lucrărilor de către constructor nu a presupus pierderea finanţării, astfel că există posibilitatea ca lucrarea să fie dusă la bun sfârşit.

loading...
error: Content is protected !!