joi, 04 iunie 2020

Consilierul Roşioru îşi cere scuze că l-a înjurat pe social-democratul Dunel

Consilierul local Silviu Roşioru, ales pe listele Partidului Social Românesc, îşi cere scuze buzoienilor pe care îi reprezintă în deliberativul municipal, dar şi colegului său social-democrat Alexandru Dunel, pe care l-a înjurat şi cu care a fost pe punctul de a se lua la bătaie după şedinţa de vineri, pe parcursul căreia au avut un schimb de replici. |ntr-un text remis redacţiei, acesta prezintă propria sa versiune asupra incidentului respectiv, versiune care nu diferă mai deloc de relatările apărute atât în OPINIA, cât şi în celelalte publicaţii locale care au reflectat incidentul. (C.B.)

Am observat că, în ultimele zile, persoana mea a făcut subiectul unor materiale de presă, motiv pentru care mă văd obligat să fac câteva precizări.

Mai întâi, doresc să arăt că întâmplarea de la finalul şedinţei ,,de îndată” a consiliului local municipal a fost efectul unei provocări care l-a avut drept iniţiator pe consilierul PSD Alexandru Dunel, cel care, în timp ce exprimam câteva opinii, în calitate de ales local, a simţit nevoia să mă întrerupă pe un ton superior, spunându-mi ,,Măi Silviu, hai să terminăm odată, că este pierdere de timp”.

Deşi am observat că mi s-a adresat la persoana întâi (sic!, n.r.), replica mea (poate ­nea­decvată momentului şi locului) la persoana a treia (sic!, n.r.) nu s-a vrut a fi o jignire, ci o exprimare mai plastică a faptului că d-nul Dunel, de-a lungul mandatelor de ales local şi viceprimar s-a ,,distins” printr-o muţenie ,,asurzitoare” şi ridicări de mâini mecanice, fapt ce m-a făcut să-i replic: ,,E o pierdere de timp pentru dvs., şi aşa veniţi aici ca o plantă”.

Probabil, pentru că nu a inţeles mesajul, a continuat pe acelaşi ton golănesc: ,,Băi, nu îţi e ruşine să mă faci plantă?!”. Tonul şi nervozitatea lui m-au făcut să-i replic şi a doua oară, în speranţa că va înţelege ce vreau să îi transmit: ,,Nu, pentru că asta eşti, o plantă!”. |nsă fără a avea intenţia să îl jignesc, scopul meu era să scurtăm acel dialog neprincipial şi fără rost. Într-o ţară şi o instituţie democratică, în care aleşii locali nu sunt nişte sectanţi care să înalţe incantaţii unui guru, sunt obligaţi, prin votul de încredere acordat de către comunitate, să dezbată liber şi să se exprime în numele cetăţenilor, pentru a fi siguri că rezultatul votului consilierilor produce cele mai bune efecte pentru comunitate. |n loc să se calmeze, d-nul Dunel a escaladat conflictul şi a strigat : ,,Da, bine! Dacă eu sunt plantă, tu eşti un analfabet!” .

Trecând peste faptul că d-nul Dunel nu este, nici pe departe, un „atlet” al limbii române, ci dimpotrivă, ştiind şi cunoscând apariţiile sale ­pu­blice prin  care a arătat că în gimnaziu gramatica limbii române nu a fost materia lui preferată, este de observat faptul că acest cetăţean chiar m-a jignit public.

Cu siguranţă, nici reacţia mea ulterioară, după terminarea şedinţei publice, nu a fost cea cuvenită, şi anume de a-i adresa cuvinte care nu trebuiau spuse, fapt pentru care regret că am dat frâu liber unei tensiuni nervoase într-o instituţie în care aleşii locali ar trebui să aibă schimburi benefice de idei, discuţii libere şi luări de poziţie, atât pentru moder­nizarea oraşului cât şi pentru ridicarea nivelului de trai al buzoienilor.

Din acest motiv, îmi cer scuze faţă de cetăţenii oraşului  nostru, faţă de oamenii care m-au ales, dar şi celor care au fost nevoiţi să asiste la aceste întâmplări  nefericite pentru mine.

Socotesc că este obligaţia mea morală să-mi cer iertare publică şi faţă de d-nul Dunel şi să-i asigur pe buzoieni că astfel de evenimente nu vor mai avea niciodată loc. Am candidat pentru acest mandat de consilier pentru a fi un sprijin pentru cetăţenii mei şi nu pentru a deveni subiect negativ de presă.

Cu speranţa că oamenii vor pricepe corect ceea ce vreau să transmit, închei prin a-mi lua angajamentul că lucrurile pe care le-am promis buzoienilor să fie duse la bun sfârşit, indiferent de câte pie­dici îmi vor fi puse în cale şi indiferent de interesele unora sau altora.

Cu stimă şi aleasă consi­deraţie,
Consilier municipal PSRO
Silviu ROŞIORU
Doamne ajută!

 

loading...
error: Content is protected !!