CulturăEducație

FOTO | Concursul literar pe care Biserica „Sf. Mina” îl dedică mamei a depășit granițele Buzăului

Cea de-a doua ediție a concursului literar  „O, mamă, dulce mamă“, organizat de  Biserica „Sf. Mare Mucenic Mina“ din Buzău în colaborare cu Liga Scriitorilor și cu Școala Gimnazială „G. E. Palade“ Buzău, a beneficiat de atenția elevilor din țară și din Republica Moldova. Preotul Alexandru Pripon ce slujește la Biserica „Sf. Mare Mucenic Mina“,  face precizarea că această competiție „a reunit tinere condeie din orașul gazdă, din toate orizonturile țării (Iași, Bacău, Hunedoara, Slobozia, Dâmbovița ș.a.) și din Republica Moldova, într-un frumos efort de a sculpta în metaforă chipul celei mai dragi ființe: mama”.

Premierea copiilorparticipanți la concursul literar a avut loc duminică, 12 martie, la Biserica  „Sf. Mare Mucenic Mina“, după Sfânta Liturghie și a fost dedicat poetului Nistor Tănăsescu, „părintele” revistei „Caietele de la Ţinteşti“, plecat prea grăbit către ceruri în ziua de 12 martie 2022, a mai precizat pr. Alexandru Pripon.

Elevii premiați au primit pe lângă diplome și dulciuri și iconițe din partea organizatorului, precum și cărți, oferite de filiala Buzău a Ligii Scriitorilor și de revista „Origini“. Au fost aduse mulțumiri redactorului-șef al publicației respective, Vasile Prăjescu, parohului unității de cult care a găzduit manifestarea culturală, pr. Vespasian Negoiță, precum și cadrelor didactice implicate, toți aceștia primind, la rândul lor, diplome de apreciere.

La finalul întâlnirii, au făcut o fotografie de grup, care a surprins, spune pr. Alexandru Pripon, „câteva zeci de mici scriitori – cu toții mari câștigători, însoțiți de aceia care și-au luat angajamentul să îi sprijine și să îi călăuzească, printre cuvinte potrivite, către zările cunoașterii. Iar Maica Domnului i-a privit duios din icoană pe cei ce au dăruit timp, gânduri și strădanii literare, la început de drum, pentru a descrie chipul celei mai constante minuni dăruite nouă, tuturor: mama”.

Juriul concursului  a fost alcătuit din Tudor Cicu (președinte), poet, prozator, publicist și critic literar – membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Dobrogea; Elena Căpățînă, poetă, publicistă și prozatoare președinta filialei Buzău a Ligii Scriitorilor și membră a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România; Pr. Alexandru Pripon, organizatorul concursului, poet și publicist, preot la Parohia „Sf. Mare Mucenic Mina“, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare