ActualitateEducație

Concurs european interactiv, câștigat de hasdeeni

Palatul Copiilor, organizator al etapei județene

Vineri, 13 mai, Palatul Copiilor a organizat și coordonat etapa județeană a Concursului Internațional „TINERI ÎN PĂDURILE EUROPEI / YPEF: Young People in European Forests”, o etapă desfășurată în colaborare cu Direcția Silvică Județeană în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean.

La etapa județeană au participat patru echipe, formate din câte trei elevi de liceu, foarte buni cunoscători ai limbii engleze, condiţia obligatorie de participare la concurs fiind cunoaşterea acesteia la nivel cel puţin mediu.

Proba scrisă care a avut loc vineri la Palatul Copiilor  a constat în rezolvarea de către elevi a unui test de 50 de întrebări tip grilă din bibliografia concursului într-un interval de timp de maximum două ore și jumătate. Echipajul care obținut cel mai mare punctaj la testul de la Palatul Copiilor este format din trei elevi de la Colegiul Național „B. P. Hasdeu”, de la clasa a XI-a, elevi coordonați de profesorul Luminița Cristina Cazacu; ei s-au calificat la preselecția națională, care va avea loc în data de 27 mai 2022 la Direcția Silvică Județeană Buzău.

Colegiul Național „B. P. Hasdeu” a mai obținut duminică două premii III, cu două echipe formate din elevi de clasa a IX-a, elevi coordonați de proesorii Andreea-Elena Petroșel și Otilia Trifan. Premiul al doilea a fost obținut de echipa formată din cei trei elevi de clasa a X-a de la Liceul Teoretic „Radu Vlădescu” Pătârlagelele.

Etapa națională, în Parcul Natural Munții Maramureșului

Coordonatorul concursului, profesorul Veronica Trandafir, transmite că acesta se adresează elevilor de liceu  cu vârste între 14 și 19 ani și că este cel mai important concurs interactiv de educație forestieră din Europa. Concursul că a debutat în anul 2011 fiind organizat sub patronajul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva. El se desfășoară în  două etape: județeană și națională. Regia Naţională a Pădurilor – ROMSILVA organizează concursul în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă ALUTUS şi Ministerul Educaţiei. Echipa câștigătoare la faza națională participă mai departe la etapa europeană, etapă care se desfășoară în fiecare an în unul din statele participante: Austria, Cehia, Estonia, Germania, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Ucraina sau România.

Anul acesta, etapa națională a concursului se va organiza la Parcul Natural Munții Maramureșului aflat în administrarea RNP Romsilva.

Pentru etapa judeţeană, dar şi pentru preselecţia naţională, bibliografia este constituită din legislaţia specifică domeniului silvic (extrase din Legea nr. 46/2008 – Codul silvic și O.U.G. nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice) și din broşura concursului, numai capitolele referitoare la pădurile din Europa şi din România.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker