vineri, 22 ianuarie 2021

Concluzii la Metalul după locul 4 la finalul anului. Ce spune antrenorul Vali Stan despre lupta pentru primele două locuri

Liga a 3-a a intrat, de săptămâna trecută, într-o lungă vacanță, până pe 13 martie anul viitor, dacă programarea actuală va fi păstrată. Pe parcursul primei jumătăți a campionatului (la care s-a mai adăugat și prima etapă din retur), Metalul a trecut prin toate stările posibile, de la bucuria unor victorii, la emoțiile mari ale infectărilor cu Coro­na­virus și frustarea pier­derii a patru puncte în ultima fază a meciurilor cu Steaua și Dinamo 2. Acestea, adăugate la cele 16 cu care echipa buzoiană a încheiat anul, ar fi fixat Metalul pe podium, după cele două favorite la baraj și promovare, Steaua și FCSB 2. „Un loc care pare bun la prima vedere, dar cred că era loc și de mai bine dacă noi eram mult mai atenți la multe meciuri în care am pierdut puncte importante, pe greșelile noastre, până la urmă”, spune antrenorul Vali Stan. Din păcate, deși ar fi fost foarte greu chiar și cu cele 4 puncte pierdute atât de frustrant, Metalul are șanse aproape nule de a mai strica socotelile celor două formații care conduc seria. „Noi avem un număr prea mic de puncte pentru a putea avea speranțe că am putea trage la locul 2 (n.r., 1.Steaua – 26 p., 2.FCSB 2 24 p.); opt puncte sunt multe, mai sunt opt etape, ele mai joacă între ele un singur meci, ar trebui să se întâmple ceva imposibil, practic ceva ce nu se poate de fapt. Cred că Steaua și FCSB 2 sunt cele două echipe care vor termina pe primele două locuri, toate celelalte suntem cam acolo, de valoare egală și ne vom bate pentru locul 3”, a mai spus Vali Stan.

Ce urmează până în martie 2021

Vacanța competițio­na­lă nu înseamnă, automat, și vacanță pentru jucători. Vali Stan le-a oferit elevilor săi o săptămână de pauză după ultima partidă, cea cu Concordia Chiajna 2, iar de astăzi antrenamentele vor fi reluate. Evident, adaptate acestor condiții și intercalate cu alte „libere”. „De luni (n.r. astăzi) vom face trei-patru zile de antrenamente, apoi iar o să le mai dau câteva zile libere și iar îi mai chem o săptămână la antrenamente. Vom pierde foarte mult din ceea ce înseamnă forță și capacitate și nu vreau să ne trezim că prin ianuarie sau când vom decide să ne reunim că trebuie să o luăm de la minus mult, nici măcar de la zero. E pauza prea mare până în martie. Vor fi meciuri amicale, sunt convins că vom avea un număr mult mai mare ca de obicei”, a explicat antrenorul Metalului. Dacă programarea din acest moment se va păstra, Liga a 3-a se va relua pe 13 martie anul viitor, cu etapa a 11-a, dată la care Metalul o va întâlni în deplasare pe Rapid 2 București.

loading...
error: Content is protected !!