miercuri, 27 mai 2020

Concerte în aer liber, expoziție de tehnică și echipamente militare și paradă a costumelor de epocă de Ziua Armatei României

Devenită simbol al tuturor bătăliilor şi eroilor neamului românesc, data de 25 octombrie a rămas întipărită în sufletele românilor ca zi în care ţara îşi sărbătoreşte Armata şi pe cei care au fost sau sunt în slujba ei.

Ca în fiecare an, Garnizoana Buzău va organiza activităţi menite să amintească şi să cinstească lupta şi jertfa Armatei României.

Astfel, militarii din Garnizoana Buzău invită buzoienii duminică, 20 octombrie 2019, în intervalul orar 10.00-16.00, în Parcul Crâng din municipiul Buzău, unde se va fi amenajată o expoziție de tehnică și echipamente militare, prezentarea ofertei educaționale a Ministerului Apărării Naționale și o expoziție de carte a Editurii Militare, va fi o paradă a costumelor de epocă, precum și un concert al Muzicii reprezentative a Diviziei 2 Infanterie „Getica” și a invitaților (elevi ai Liceului de Arte „Margareta Sterian” conduși de profesorii Gina Băgăian și Cornel Vișan, Ansamblul de dansuri populare „Balada” – Liceul Tehnic Buzău, copiii conduși de profesor Marioara Oprea și Andrei Nicușor, cu un recital  folcloric.

De altfel, în fiecare zi, în perioada 21-24 octombrie 2019, în intevalul orar 16.30-18.00, în Parcul Crâng, va concerta Muzica reprezentativă a Diviziei 2 Infanterie „Getica” și nu va lipsi nici parada costumelor de epocă.

Pe 25 octombrie 2019, de la ora 10.00, este programată o ceremonie militară cu depunere de coroane și jerbe de flori, la Cimitirul Eroilor din municipiul Buzău, iar începând cu ora 19.00, se va desfășura o ceremonie de retragere cu torțe, pe itinerarul: Piața Daciei, Bd. Unirii, Calea Eroilor, Rond Kaufland sud, Bd. Mareșal Alexandru Averescu, Comandamentul Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

“Ziua Armatei României este sărbătoarea de cinstire a celor care, prin luptă dreaptă, au eliberat glia străbună, moment de împlinire a visurilor tuturor înaintaşilor, este ziua când armata română şi-a îndeplinit menirea firească, aceea de a readuce în hotarele ei, patria care a zămislit-o”, anunță organizatorii.

loading...
error: Content is protected !!