Politic

Comunicat: Ștefan Mădălin Leu, candidatul Alianței USR-PLUS pentru Primăria Cernătești

,,Sunt unul dintre fiii comunei Cernătești, un tânăr care dorește schimbarea în bine a comunității noastre. Educațional, am debutat în sânul satului nostru și după cinci ani am continuat studiile în Buzău, absolvind Liceul Sportiv. Am urmat cursurile Facultății de Management din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, culminând cu finalizarea programului de Master în Managementul Calității de la aceeași universitate. În prezent sunt Mana­ger de restaurant, fapt care m-a ajutat să deprind empatie față de necesitățile semenilor și mai ales, să îmi dezvolt altruismul”, se prezintă Ștefan Mădălin Leu, candidatul Alianței USR-PLUS la Primăria comunei Cernătești. El spune că nu face promisiuni, dar va oferi cetățenilor comunei transparență – unul dintre dezideratele pentru care militează -, o față modernă și ospitalieră a comunei, precum și eliminarea nepotismelor.

Ștefan Mădălin Leu vine în fața alegătorilor din Cernă­tești cu un program structurat pe domenii de activitate. Astfel, el propune, la capitolul ,,Sport și Sănătate”, construirea unei săli de sport, amenajarea unor noi spații de agrement și locuri de joacă pentru copii, la un standard ridicat, construirea a două terenuri de tenis de câmp prin fonduri europene, reabilitarea cabinetelor medicale din Aldeni și Cernătești, precum și amenajarea unui cabinet medical în cadrul Școlii Gimnaziale Cernătești. În domeniul Educației, programul candidatului USR-PLUS la Primăria Cernătești cuprinde digitalizarea educației privind accesul la tehnologie și educație online pentru elevi, sponsorizarea unor cursuri de formare continuă a cadrelor didactice, burse de merit pentru elevii cu rezultate deosebite, amenajarea unui cabinet de asistență psihopedagogică și acordarea de burse sociale pe parcursul anului școlar copiilor din medii  defavorizate.

Dezvoltarea turismului își are și ea locul lor în viziunea administrativă a lui Ștefan Mădălin Leu. El propune organizarea unor competiții de Moto-Cross și ATV-uri, dezvoltarea unui site de promovare a comunei și amenajarea unui camping în apropierea Dealului cu lilieci.

Tinerii și vârstinicii nu au fost uitați. Pentru primii, candidatul USR-PLUS propune implementarea programului ,,Teren pentru tineri”, stimularea cetățenilor în antreprenoriat, burse sociale pentru tinerii din familiile sărace și sponsorizarea unor cursuri de profesionalizare a cetățenilor fără loc de muncă și profesie, în funcție de cerințele pieței. În ceea ce îi privește pe locuitorii de vârsta a treia, aceștia ar putea beneficia de înființarea unui Club al Seniorilor și de organizarea unor activități de voluntariat prin care tinerii să ajute bătrânii la activitățile gospodărești.

Investitorilor din Cernă­tești li se propune înființarea unui Birou de Consultanță pe lângă Primărie și acordarea de facilități fiscale și economisitoare de timp pentru atrage­rea de noi investitori. În ­vi­ziunea lui Ștefan Mădălin Leu, însăși instituția Primăriei ar putea ­be­neficia de schimbări în folosul cetățenilor din Cernătești: ,,City Manager pentru o Primărie Mo­dernă, ședințele Consiliului Local vor fi difuzate în direct, iar înregistrările lor arhivate pe site-ul primăriei, transparență în administrația publică și transparență în ocuparea locurilor vacante, fără nepotisme!”, spune Ștefan Leu.

Cel mai important punct al programului candidatului USR-PLUS la postul de primar al comunei Cernătești este cel referitor la infrastructură, unde Ștefan Mădălin Leu propune încheierea unui contract cu o firmă de consultanță privind atragerea fondurilor europene, racordarea comunei Cernătești la sistemul de distribuție de gaze naturale, extinderea rețelei de canalizare în toată comuna, amenajarea de spații speciale pentru desfacerea produselor agro-alimentare, achiziționarea și montarea coșurilor de gunoi în zonele aglomerate ale comunei, modernizarea căminului cultural și modernizarea sistemului de alimentare cu apă potabilă.

Candidații USR-PLUS la Consiliul Local Cernătești

  1. Leu Ștefan Mădălin
  2. Udrea Marius Ionuț
  3. Ion Sorina-Mădălina
  4. Popa Mihai Andrei
  5. Reghină Raluca
  6. Vasile Cristinel
  7. Panaete Robert Ionuț
  8. Vasile Constantin Marian
  9. Pisău Ionuț

Text asumat de Partidul Libertății, Unității și Solida­rității – Organizația Județeană Buzău

Articole similare

error: Continut protejat!!