Politic

Comunicat / O veste bună pentru buzoieni: programul sanitar al echipei PMP pentru Primăria și Consiliul Local Buzău

Dragi buzoieni,

Am o veste bună, pe care foarte mulți medici și beneficiari ai sistemului de sănătate publică, oameni cu care am stat de vorbă foarte mult în această campanie, o așteaptă de la mine.

Gestionarea resurselor și facilităților publice de sănătate care intră în aria de competență a Municipalității va fi prioritizată în perioada în care voi fi primar al Buzăului. Avem 71 de cabinete ale medicilor de familie care au extrem de multe probleme, de care nu se ocupă nimeni. De asemenea, o categorie realmente năpăstuită în ultimul timp este cea a persoanelor cu dizabilități și a aparținătorilor legali ai acestora. Sistemul public este prea rigid în acest moment, rata de răspuns la solicitările și nevoile persoanelor cu dizabilități este rușinoasă. În loc să existe preocupare pentru a servi la timp solicitările acestor persoane cu adevărat speciale, de care suntem obligați să avem grijă, nu numai ca autorități, ci pur și simplu ca oameni, la Buzău se cunoaște faptul că fondurile care ar fi trebuit să fie folosite pentru această categorie au fost mutate în alte capitole bugetare, mult mai importante pentru actualul și, în curând, fostul primar.

Voi înființa în cadrul Primăriei o structură specială care să se ocupe de facilitarea activității cabinetelor de medicină de familie din Buzău. De asemenea, una dintre sarcinile acestei structuri va fi aceea de a veghea la soluționarea urgentă a problemelor reclamate de persoanele cu dizabilități și de aparținătorii lor legali.

Aceste măsuri vin în completarea unui program sanitar extrem de ambițios la care, alături de medicul Cătălin Manica și de restul echipei PMP, m-am angajat în fața buzoienilor. Acest program are ca principal obiectiv, după cum se știe, construirea unui Spital Municipal, prin care buzoienii să aibă parte, în premieră, de facilități și servicii medicale performante, rapide și suportabile.

Reușim împreună!

CONSTANTIN FLORESCU

Candidat PMP la Primăria Buzău

Text asumat de Partidul Mișcarea Populară – Organizația Județeană Buzău

Articole similare