Politic

Comunicat: Alianța USR-PLUS Buzău și-a desemnat candidații pentru alegerile parlamentare

Alianța USR-PLUS Buzău a finalizat vineri, 16.10.2020, listele de candidați pentru alegerile parlamentare care vor avea loc în data de 6 decembrie.

USR-PLUS le propune buzoienilor o echipă de candidați cu experiență consistentă în domenii de activitate importante (antreprenoriat, educație, sănătate, expertiză financiară), cu reprezentativitate atât pentru mediul urban cât și pentru mediul rural, respectând egalitatea de gen și promovând tinerii în politică.

La invitația filialelor USR și PLUS Buzău, lista pentru Camera Deputaților este deschisă de Emanuel Ungureanu, deputat și vicepreședinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. Emanuel Ungureanu este una dintre cele mai importante voci care luptă de peste 18 ani pentru un sistem sanitar curățat de corupție și incompetență.

„Mă onorează încrederea și susținerea colegilor mei din Alianța USR-PLUS Buzău care mă sprijină să reprezint comunitatea buzoienilor în următorii patru ani în Camera Deputaților. Sunt convins că voi lucra alături de colegii mei din USR-PLUS  Buzău ca o echipă puternică și vom  convinge buzoienii că noi înțelegem politica ca un mijloc de a rezolva problemele oamenilor și de a-i reprezenta cu cinste și demnitate. Am venit cu entuziasm și energie bună să sprijin sistemul sanitar din Buzău, să ofer soluții pentru tinerii care vor să găsească un trai decent în acest județ și să lupt împreună cu oamenii de bună credință din Buzău împotriva corupției din administrația publică locală”, a declarat Emanuel Ungureanu.

La Senat lista este deschisă de președintele PLUS Buzău, Mihai Răzvan Moraru, antreprenor de 11 ani în domeniul agricol, care a dezvoltat la vârsta de 28 de ani una dintre cele mai importante companii naționale în domeniu. Este promotorul agriculturii ecologice și dezvoltării durabile, reușind atragerea mai multor finanțări europene pentru investiții în județul Buzău.În același timp, a fost implicat în mai multe proiecte sociale destinate copiilor defavorizați, pentru a facilita si susține accesul acestora la sistemul educațional, primind în 2019 recunoașterea activității prin „Premiul pentru susținerea Filantropiei”, la Gala „Oameni pentru Oameni”.

„În 11 ani de antreprenoriat m-am lovit de foarte multe ori de legi neadaptate nivelului de dezvoltare al societății , de vidul legislativ sau de o supralegiferare. Proiectele pe care mi le asum și pe care le voi propune în Parlament sunt axate pe axe principale: măsurile anti-sărăcie, susținerea antreprenoriatului și a IMM-urilor, dezvoltarea agriculturii și susținerea mediului rural, educație și sprijinirea copiilor defavorizați, dezvoltarea zonei turistice a județului Buzău, pentru a avea obiective incluse în lista zonelor de interes național. Le mulțumesc colegilor pentru încrederea acordată și îi asigur pe buzoieni de toată implicarea echipei USR-PLUS pentru ne construi o comunitate puternică”, a declarat Mihai Răzvan Moraru.

„Decizia filialelor USR și PLUS Buzău de a-l invita pe Emanuel să deschidă lista candidaților din județ alături de Mihai Moraru arată hotărârea noastră de a propune buzoienilor o listă credibilă care să confirme asumarea pentru o altfel de politică. Emanuel Ungureanu a fost printre cei mai activi deputați din actuala legislatură și trebuie să continue munca din Parlamentul României. În calitate de deputat a efectuat vizite neanunțate în peste 80 de spitale din țară în ultimii ani, constatând si denunțând public situația precară a sistemului sanitar. O situație pe care o regăsim si în județul Buzău, unde avem spitale total nepregătite pentru a oferi servicii medicale de calitate sau pentru a oferi asistență medicală de calitate pentru pacienții infectați cu Sars Cov 2 sau care au alte afecțiuni”, a declarat Irinel Cârstea, președintele USR Buzău.

USR-PLUS Buzău își va prezenta programul propus și asumat pentru alegerile parlamentare, inițiativele legislative asumate de candidați dar și măsurile programului de guvernare al Alianței USR-PLUS.

Lista completă propusă de USRPLUS Buzău pentru alegerile parlamentare

Camera Deputaților: Emanuel-Dumitru Ungureanu, Denisa Coban, Marius Suditu, Daniela Badea, Lăcrămioara Minciună, Corneliu Baldovin, Adriana Susma

Senat: Mihai Razvan Moraru, Liliana Șerbănică, Ramona Fătu

Susținem competența și integritatea în politică prin oamenii noi care au demonstrat prin activitatea și rezultatele lor în plan profesional, pentru ca împreună să construim „O Românie fără hoție!”.

Text asumat de Alianța USR-PLUS Buzău

Articole similare

error: Continut protejat!!