Actualitate

Comandant nou la Centrul Militar Județean Buzău

Luni, 13 martie, în cadrul unei ședințe festive, comandantul Centrului Militar zonal Vrancea „Regele Carol I”,  colonelul Șerban Neculai, a dat citire ordinului de numire în funcția de comandant al Centrului Militar Județean Buzău a locotenent colonelului Lazăr Gelu-Bogdănel. Ofițerul se laudă cu un parcurs militar impresionant și o pregătire de excepție, lucru recunoscut și reafirmat și de către reprezentanții Centrului Militar Județean, care i-au făcut o prezentare pe măsură.

„Ofițerul a absolvit Academia Trupelor de Uscat «Nicolae Bălcescu» în anul 2000, arma infanterie. A urmat cursuri de pregătire de specialitate (curs parașutiști, scafandri, schi, alpinism, pregătire operativ informativă), cursul postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă pentru domeniul informații pentru apărare, un master în diplomația apărării și științelor politice și masterul de conducere interarme, forțe terestre în cadrul Universității Naționale de Apărare «Carol I».

Din anul 2003 până în anul 2020 ofițerul a executat cinci misiuni în teatrele de operații Irak, Afganistan și Kosovo fiind recompensat cu diferite distincții naționale și străine cum ar fi medaliile «The Army Commendation», «California Army» și Emblema de Onoare a Forțelor Terestre”, transmite Centrul Militar Județean, într-un comunicat.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker