miercuri, 28 octombrie 2020

Colegiul Hasdeu, premiat de Facultatea de Relaţii Internaţionale pentru reuşita buzoiencei Lorena Weiner

Conducerea Colegiului Naţional „B. P. Hasdeu” este invitată la festivitatea de premiere organizată în aula Facul­tăţii de Relaţii Internaţionale din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) Bucureşti. Motivul invitaţiei îl constituie performanţa ob­ţinută de Lorena Weiner, absolventă a Colegiului Hasdeu, care anul acesta a fost prima admisă la Facultatea de Relaţii Internaţionale din cadrul ASE, cu media 9,93.

Rectorul facultăţii bucureştene va oferi, cu această ocazie, un premiu buzoiencei şi unul conducerii Colegiului Hasdeu. Lorena Weiner a absolvit Hasdeul anul acesta, cu media la Bacalaureat 9,96.

„Suntem invitaţi pe da­ta de 1 octombrie în aula Fa­cultăţii de Relaţii Internaţionale din cadrul ASE Bucureşti pentru a ridica un premiu după ce absolventa noastră a intrat prima la facultate. Este o onoare pentru colegiului nostru. Lorena Weiner face parte dintre absolvenţii de excepţie ai Hasdeului. Am înţeles că deja i-a impresionat pe profesorii de la ASE cu nişte texte teribile. Deşi a fost la profil uman, la clasa profesorului Gheorghe Tarara, Lorena s-a îndreptat către ASE. Ea este una dintre elevii pe care am mizat că vor lua Bacalaureatul cu media 10. Nu a fost departe”, a declarat directorul Colegiului „B. P. Hasdeu”, Ionel Banu.

Un an cu multe reuşite

Tot luna aceasta, Colegiul Hasdeu a primit diploma de excelenţă din partea Facultăţii de Energetică din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti, după ce hasdeiana Miruna Castravete a terminat studiile facultăţii ca şef de promoţie. De asemenea, o altă absolventă de Hasdeu, Alexandra Vîlcu, a fost desemnată anul acesta şef de promoţie a Facultăţii de Biologie din cadrul Universităţii Bucureşti, cu media 9,91.

„Nu este pentru prima dată când suntem invitaţi la o asemenea festivitate. Am mai fost invitaţi în urmă cu vreo opt ani, la o festivitate similară la Politehnică, un eveniment la care au participat foştii premieri Călin Popescu Tăriceanu şi Petre Roman şi fostul preşedinte Ion Iliescu. A­tunci au fost premiate liceele cu cei mai mulţi admişi la Politehnică, iar noi ne-am clasat pe locul 5 sau 6. De asemenea, am mai fost premiaţi de facultăţile de Medicină de la Bucureşti şi de la Iaşi”, a mai declarat directorul Ionel Banu.

loading...
error: Content is protected !!