duminică, 11 aprilie 2021

Coincidenţa care a făcut din nou Crângul loc de promenadă… auto

O instanţă de Contencios Administrativ a Tribunalului Buzău a suspendat hotărârea Consiliului Local care interzice, cu anumite excepţii, circulaţia autovehiculelor în Parcul Crâng, măsură pusă în aplicare de municipalitate în urmă cu o săptămână prin instalarea de bariere la capetele aleilor care pornesc de la patinoar, respectiv din zona unităţilor militare. Conform deciziei instanţei, barierele vor rămâne ridicate până la soluţionarea pe fond a procesului pe care patro­nii de restaurante din Crâng l-au intentat Consiliului Local pe această temă, cu excepţia situaţiei în care municipalitatea va obţine câştig de cauză la soluţionarea, de către Curtea de Apel Ploieşti, a contestaţiei la măsura de suspendare a hotărârii Consiliului Local.

„Admite cererea formulată de reclamnata (…) în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al Municipiului Buzău şi în consecinţă dispune suspendarea executării HCL nr. 230 din 28.09.2018 emisă de pârât, până la pronunţarea instanţei pe fond. Executorie de drept”, se arată în soluţia pronunţată joi de Tribunalul Buzău.

Primele reacţii    

Ca primă reacţie la decizia instanţei buzoiene, consilierul local liberal Constantin Ionescu, unul dintre susţinătorii interzicerii accesului auto în Crâg, a anunţat că a iniţiat un nou proiect de hotărâre pe această temă, dar cu modificări faţă de forma a cărei aplicare a fost suspendată de instanţă: „Având în vedere suspendarea hotărârii de Consiliu Local Municipal Buzău, legată de interzicerea circulaţiei în parcurile din Municipiul Buzău, de către Instanţa de judecată, am depus astăzi 9 noiembrie 2018 un nou proiect de hotărâre ce restricţioneaza circulaţia auto în aceste zone. Modificarea faţa de vechiul proiect este aceea că programul de aprovizionare a unităţilor de alimentaţie publică va fi între orele 8,00-10,00, faţă de 7,00-9,00, în rest accesul auto va fi interzis”, a precizat Ionescu într-un comunicat de presă.

De asemenea, surse din Primărie spun că nici reprezentanţii municipalităţii nu vor sta cu mâinile în sân şi vor aduce propriile amendamente la hotărârea suspendată joi de instanţă.

A naibii coincidenţă!    

O stranie coincidenţă face ca hotărârea de joi să fie pronunţată de chiar şeful secţiei Contencios Admi­nistrativ a Tribunalului, judecătorul Gianina Văsâi, soţia prim-procurorului adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău şi frate al directorului economic al Companiei de Apă, centrul în jurul căruia gravitează întreaga opoziţie la primarul Constantin Toma. Tot o coincidenţă este faptul că în ziua în care Tribunalul pronunţa respectiva decizie, primarul Constantin Toma vorbea despre structurile mafiote din anumite instituţii ale statului: „Dar faptul că deranjez această mafie care a stăpânit acest oraş douăzeci de ani, şi care mafie nu este terminată, este activă în continuare şi este peste tot; şi în Justiţie – Judecătorie, Tribunal, Parchet -, Poliţie, Curte de Conturi şi aşa mai departe. Aceasta este realitatea pe care o trăim, iar voi (oamenii de afaceri, n.r.) ştiţi treaba aceasta mai bine decât mine”, spunea Toma la ina­ugurarea unei investiţii locale.

Accesul auto a fost interzis în parcul Crâng printr-o hotărâre a Consiliului Local, în care sunt stabilite şi câteva excepţii. Astfel, actul normativ prevede posibilitatea de acces a autovehiculelor aparţinând forţelor de ordine şi ale serviciilor de urgenţă, ale instituţiilor de utilitate publică; de asemenea, era permis accesul în parc, în intervalul orar 7,00-9,00, şi al maşinilor de aprovizionare care deservesc cele trei restaurante – Max, New Generation şi Conacul Trandafirilor – şi cortul pentru nunţi. Mai mult, în week-end aveau acces pe aleile din Crâng taxiurile şi câte zece autovehicule pentru fiecare din cele patru restaurante, în baza unor autorizaţii emise de Primărie.

De notat este faptul că un proiect de hotărâre în acest sens a fost iniţiat în urmă cu mai bine de un an de consilierul local liberal, pe atunci independent, Constantin Ionescu, care însă nu ţinea cont de nevoile celor patru societăţi comerciale care funcţionează în Crâng, şi care prevedea doar accesul maşinilor pentru aprovizionare între orele 6,00 şi 8,00.

loading...
error: Content is protected !!