Actualitate

Cod galben de ploi la Buzău

Meteorologii anunță că în intervalul 2 septembrie, ora 12.00 – 3 septembrie, ora 10.00, se vor semnala ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică temporar accentuată, în 19 județe din țară, printre care și Buzău.  În intervalul menționat, în vestul, estul și sud-estul țării vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 25-40 l/mp. Local în sud-estul Munteniei și în Dobrogea, mai ales seara și noaptea, aversele vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Începând din dimineața zilei de sâmbătă (3 septembrie), aversele se vor restrânge spre sud-estul și estul țării.

Alte 19 județe se vor afla sub cod portocaliu de ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată. În Oltenia, Transilvania, local în Maramureș, Muntenia și Dobrogea, vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40-60 l/mp și izolat în Oltenia peste 70-80 l/mp. În sud-est, aversele vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii.

Local, pentru județul Vâlcea, precum și în zona montană și submontană a județelor Gorj și Argeș, se vor acumula cantități de apă de 70-90 l/mp și izolat peste 100 l/mp.

Articole similare