Politic

Claudiu în țara minunilor

Plecat din USR, primarul din Lopătari a ajuns aliat cu progresiștii pe care i-a părăsit în urmă cu un an și jumătate

Primarul comunei  Lopătari a schimbat din nou formațiunea politică, înscriindu-se, duminica trecută, în Partidul Mișcarea Populară. Anunțul a fost făcut de liderul interimar al acestei formațiuni politice, Dorin Bădulescu.

Pe 31.03.2024, Claudiu Constantin, primarul comunei Lopătari a devenit colegul nostru, alăturându-se Partidului Mișcarea Populară, și va fi susținut pentru un nou mandat de primar de Alianța Dreapta Unită. Claudiu Constantin este exponentul noului val de tineri care se implica in administrația publică locală cu scopul de a da o altă perspectivă, de a imprima un alt dinamism în comunitatea pe care o reprezintă. Veritabil om de dreapta, cu o viziune de dezvoltare solidă a comunei, Claudiu Constantin a demonstrat, în calitate de primar, că poate schimba fața comunei și chiar dacă nu a avut la dispoziție suficiente fonduri guvernamentale pentru a dezvolta proiectele atât de necesare comunității a dovedit ca prin implicarea organizațiilor neguvernamentale se pot realiza multe obiective. Așa cum ne-am propus încă de la început, revoluția tinerilor în politică și administrație este o prioritate pentru noi!”, a transmis Bădulescu.

Singurul primar din județ ales pe listele Uniunii Salvați România, Constantin „s-a alăturat” Partidului Național Liberal la începutul lunii noiembrie 2022. „Am luat o decizie dificilă, dar care este una pragmatică pentru Lopătari: mă voi alătura echipei PNL Buzău. Știu că acest lucru îmi va atrage multe critici din rândul vostru, al membrilor unei inițiative politice noi care-și propune să facă politică altfel. Le înțeleg, le accept și vă asigur că le voi respecta. Nu plec supărat din USR, ci plec mulțumit că am cunoscut oameni strașnici despre care știu că îmi vor fi alături în misiunea mea de la Lopătari, indiferent de diferența de culoare politică. Respect sprijinul primit de la voi în tot acest timp și vă voi întâmpina mereu cu brațele deschise la Lopătari sau oriunde ne vom întâlni”, scria Claudiu Constantin pe Facebook.

O struțocămilă politică

Conform prevederilor Codului Administrativ, o demisie de jure a primarului Claudiu Constantin ar fi condus, în mod automat, la pierderea funcției de primar, problemă de drept care ar fi trebuit rezolvată de un liberal, respectiv de prefectul Daniel Țiclea, care ar fi fost nevoit să semneze ordinul de încheiere înainte de termen a mandatului. Drept pentru care Constantin a îngroașat rândurile struțocămilelor din administrația locală românească – specie a cărei apariție și perpetuare a fost permisă de lacunele legislației -, rămânând membru USR, dar defilând alături de PNL. Fapt confirmat de însuși primarul din Lopătari, care declara pentru OPINIA că nu a demisionat și nici nu va demisiona din USR, tocmai pentru a nu-și pierde mandatul. „Vom vedea cum merge acest parteneriat cu Partidul Național Liberal și, dacă va funcționa, în 2024 voi candida la Primărie din partea PNL”, declara Constantin pentru OPINIA.

Acum situația este și mai hilară: Constantin rămâne tot membru USR – din aceleași considerente, căci este greu de crezut că va fi exclus din partid pentru a i se permite să devină membru cu acte în regulă în PMP -, dar candidează din partea unui alt partid, chiar dacă din interiorul unei alianțe care îi include pe progresiști.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker