duminică, 07 martie 2021

Ciolacu: „Vom continua să numărăm morții până când autoritățile se vor ridica la înălțimea funcțiilor pe care le ocupă”

Sunt șapte spitale care au ars în ultimele luni, spune liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu. El afirmă că vom continua să numărăm morții până când autoritățile vor înțelege că trebuie să își asume respon­sabilitatea și să se ridice la înălțimea funcțiilor pe care le ocupă.

„Cu toate acestea, este șocant, sfâșietor și revoltător să vedem că, dincolo de împărțirea func­țiilor, pasarea continuă a respon­sabilității și lupta politică, acest Guvern nu a făcut absolut nimic pentru ca tragedia de la Piatra Neamț să nu se mai repete. Sunt deja șapte spitale care au ars în ultimele luni: ­Piatra Neamț în noiembrie, Spitalul CFR Cluj Napoca, tot noiembrie, Spitalul Județean Târgu Mureș, secția ATI, în 4 decembrie, Spitalul de Psihiatrie Socola, Iași, pe 25 decembrie, Spitalul de Psihiatrie Municipal din Roman pe 2 ia­nua­rie, Spitalul de Psihiatrie din Gătaia Timiș pe 5 ianuarie și acum <Matei Balș> în 29 ianua­rie. În tot acest timp, nu s-a făcut concret nimic. Doar acțiuni de fațadă, de imagine”, spune Marcel Ciolacu, pe Facebook.

El se întreabă câte spitale mai trebuie să ardă pentru ca Guvernul să facă ceva. „Vom continua să numărăm morții până când autoritățile vor înțelege că trebuie să își asume res­pon­sabilitatea și să se ridice la înălțimea funcțiilor pe care le ocupă”, mai spune Ciolacu, care consideră că demisia ministrului Sănă­tății este „un infim, dar obligatoriu gest de asumare a răspunderii pentru tragedia de la Matei Balș”.

De asemenea, Marcel Ciolacu îl critică pe Klaus Iohannis – pentru că „a trecut glonț cu limuzina pe lângă rudele victimelor de la Matei Balș! Niciun gest” -, dar și pe premierul Florin Cîțu și pe li­derii USR-PLUS: „Cîțu are ­cinis­mul de a se urca pe cadavrele acestei tragedii pentru a anunța iar tăieri de salarii și sporuri în Sănătate și sistemul public! El, care a declarat anul trecut că Sănătatea nu e prioritate și i-a tăiat bugetul, îi ceartă acum pe șefii de spitale că nu fac investiții în infrastructură!!! Barna, Vlad Voiculescu, Anca Dragu și toată liota de moraliști din USR-PLUS dau declarații de o resemnare mioritică, de parcă nu ei ar fi la pu­tere și ar gestiona chiar Sănătatea! <Pare că nu reușim să învățăm de la o tragedie la alta>, zice Barna! Păi câți români mai trebuie să moară până veți învăța, iresponsabililor? Știu doar să îi umilească pe români! Să îi mintă că, de fapt, le merge bine! Să îi înghețe, la propriu și la fi­gurat, ținându-i în frig în case și tăindu-le veniturile! Să îi ardă în spitalele supraaglo­merate! Nici măcar moartea unor semeni nu-i mai impresionează pe conducătorii țării”, conchide liderul social-democrat.

 

loading...
error: Content is protected !!