Acasă Politic Ciolacu: Un nou jaf național al coaliției de dreapta – vânzarea pământului agricol românesc

Ciolacu: Un nou jaf național al coaliției de dreapta – vânzarea pământului agricol românesc

0
Ciolacu: Un nou jaf național al coaliției de dreapta – vânzarea pământului agricol românesc

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, susține că zeci de senatori și deputați de la PNL și USR-PLUS au depus la Senat un proiect de lege prin care va fi permisă vânzarea pământului agricol românesc. „Concret, dispar condițiile privind domiciliul și rezidența, dar, mai ales, dispar și interdicțiile de înstrăinare care erau de ­mi­nim 8 ani de la data cumpărării terenu­rilor”, a explicat li­derul PSD.

„Un nou jaf național al coaliției de dreapta: vânzarea pământului agricol românesc! 100 de miliarde de euro – atât este valoarea terenului agricol al României. Prin legislația adoptată anul trecut, în acord cu legislația europeană, i-am împiedicat să mai vândă aceste terenuri străinilor. Pentru a proteja atât fermierii, cât și statul român în condițiile în care deja 4 milioane de hectare de pământ nu mai sunt ale românilor! Ce fac ei acum?! 61 de deputați și senatori ai Pu­terii, în frunte cu ministrul Agriculturii Adrian Oros, au depus la Senat un proiect de lege prin care să se dea din nou drumul vânzării pământului românesc! Concret, dispar condițiile privind domiciliul și rezidența, dar, mai ales, dispar și interdicțiile de înstrăinare care erau de mi­nim 8 ani de la data cumpă­rării terenurilor .

Asta e reforma lor! În loc să sprijine fermierii români, ei dau liber samsarilor de terenuri. Cum își va putea asigura România consumul intern dacă pământul nu îi mai aparține?! Cum vom putea spera să nu mai fim o mare piață de desfacere pentru toate porcăriile pline de pesticide venite din afară?! Nicicum! Dacă ei distrug acum tot!

P.S.: Prin comparație, cele 10 miliarde de euro pe care vor să-i obțină din vânzarea companiilor românești vor părea un mizilic!”, a scris Marcel Ciolacu luni pe Facebook.

Propunerea legislativă a fost depusă de mai mulți parlamentari PNL și USR-PLUS pe 9 martie la Senat, prim for sesizat, și prevede modificarea și completarea Legii nr. 17/ 2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării tere­nurilor agricole situate în extravilan și de modificare a Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societăților ce dețin în administrare tere­nuri proprietate publică și privată a statului cu destinație agricolă și înființarea Agenției Domeniilor Statului.