Politic

Ciolacu: „Sute de mii de români vor avea apă și canalizare”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat o schemă de ajutor de stat pentru investiţii de interes regional, de peste 50 de milioane de lei. În plus, primul ministru a spus că Guvernul a găsit o soluţie care permite continuarea unor investiţii mari de infrastructură în zona apă-canal.

„Aprobăm o schemă de ajutor de stat pentru investiţii de interes regional, de peste 50 de milioane de lei. Avem în vedere în special acele investiţii cu impact social şi economic, care dezvoltă comunităţi întregi, şi vrem ca aceste investiţii să coaguleze şi IMM-urile locale, ca furnizori în aceste proiecte regionale”, a spus premierul în şedinţa Executivului de joi.

Marcel Ciolacu a precizat că, tot la capitolul investiţii, a fost găsită o soluţie care permite continuarea unor investiţii mari de infrastructură în zona apă-canal: „Salvăm, practic, proiecte de peste 6,7 miliarde de euro, acel program POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare, n.r.) Apă, aferente exerciţiului financiar 2014-2020. Se cheltuiseră mai puţin de o treime din bani şi ar fi fost blocate sau preluate pe bugetul de stat”, a ţinut să precizeze premierul. De asemenea, el a precizat că ministrul de resort a reuşit să le mute sumele pentru a fi gestionate prin Programul de Dezvoltare Durabilă 2021-2027.

„Astfel, sute de mii de români vor avea apă şi canalizare, aşa cum le-au promis alţii înaintea noastră”, a mai afirmat Ciolacu.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker