luni, 06 iulie 2020

Ciolacu susține scrisoarea prin care se cere demisia lui Dragnea din fruntea PSD și a Camerei Deputaților

Președintele organizației județene a Partidului Social Democrat, deputatul Marcel Ciolacu, susține scrisoarea semnată de vicepremierul Paul Stănescu, de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și de vicepreședintele Senatului Adrian Țuțuianu, care cer „demisia imediată a lui Liviu Dragnea din funcția de șef al PSD, precum și din cea de președinte al Camerei Deputaților”. Potrivit semnatarilor documentului, făcut public azi, interimatul de la partid ar trebui asigurat, până la Congres, de premierul Viorica Dăncilă. Comitetul Executiv al PSD a fost convocat de Liviu Dragnea pentru ziua de vineri, la ora 12,30. Invocând „situația de criză” și evitarea „izolării internaționale a țării” și pierderii încrederii în PSD, semnatarii cer demisia imediată a lui Liviu Dragnea din funcția de șef al PSD și președinte al Camerei Deputaților. La partid, susțin semnatarii, Viorica Dăncilă ar trebui să asigure interimatul.

„Dintotdeauna, PSD a fost partidul apropiat de oameni, un partid care a ascultat problemele lor și a încercat să le rezolve. Faptul că niciodată nu am abdicat de la acest principiu a făcut să câștigăm alegeri și să guvernăm corect.

Susțin Scrisoarea semnată de colegii mei pentru că am convingerea că PSD poate să facă în continuare lucruri bune pentru România. Pentru a realiza asta, trebuie să înțelegem că solidaritatea de partid nu înseamnă să fim pasivi unor decizii greșite care continuă de prea mult timp.

Aceste decizii greșite se suprapun cu dorința de și mai multă putere a lui Liviu Dragnea. Un președinte PSD care a făcut lucruri bune, dar care, astăzi, din păcate, nu mai este omul pe care l-am cunoscut în urmă cu ceva ani. Din păcate, Liviu Dragnea a ajuns un om orbit de putere, orgolii și spaime imaginare.

Nu putem accepta ca libertatea de exprimare în PSD să fie suprimată, colegi de-ai noștri să fie dați afară, iar deciziile să se ia în mod arbitrar de către un singur om. Nu putem tolera să vedem cum fractura din societate se adâncește pe zi ce trece și că ura care ne desparte a ajuns mai puternică decât lucrurile care trebuie să ne unească și să ne ducă înainte ca națiune. Nu putem asista la izolarea României pe plan extern și la asocierea ei cu state sancționate și puse la colț pentru nerespectarea valorilor și principiilor europene.

Problemele personale ale lui Liviu Dragnea fac ca modificările la legile justiției să nu poată fi realizate. În locul unei consultări, avem de-a face cu niște decizii impuse unilateral. Iar societatea răspunde pe bună dreptate la acest comportament. Susțin modificările legilor justiției, dar făcute de o manieră corectă prin consultarea tuturor părților implicate.

Toate aceste lucruri se identifică din păcate cu Liviu Dragnea și cu modul său total greșit în care a înțeles să exercite puterea și încrederea pe care PSD i le-a dat. Pentru toate acestea, cred că a venit timpul ca Liviu Dragnea să înțeleagă faptul că pentru binele României și al PSD ar trebui să facă un pas în spate.

E cea mai bună și rapidă soluție pentru a înceta cu scandalurile din țară și a ne întoarce la problemele de zi cu zi ale guvernării alături de partenerii noștri de la ALDE.

Avem nevoie de stabilitate, responsabilitate și coerență în actul de guvernare pentru că aceasta este dorința oamenilor care ne-au votat. Pentru a redeveni acel PSD apropiat de oameni și de problemele lor!”, a scris liderul PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, pe pagina sa oficială de Facebook.

 

1 COMENTARIU

  1. PSD-ul a riscat pe totul sau nimic alegând-l in unanimitate pe Dragnea președintele nu numai al membrilor de partid. Ați construit un tip de lider extrem de periculos nu numai pentru partid dar mai ales pentru Romania. Gestul pe care l-ați decis astăzi este destul de tardiv, trebuia făcut de cu foarte mult timp înainte de a se degrada imaginea tarii. De aici deriva responsabilitatea oamenilor politici. Peste toate acestea se suprapune calitatea oamenilor politici, care definește acel profil al liderilor care au puterea, curajul si dorința de a face ceea ce poporul vrea, nu ce vrea un individ. Istoria a dovedit cu vârf si îndesat ca autocrația nu a fost o soluție pe termen lung pentru un popor, o naţiune si o tara.
    Folosesc prilejul pentru a semnala ca, odată cu Dragnea la cârma acestui partid mare, prin numărul de membri si simpatizanți, a construit o structura aservita, după criteriul grav al corupției (primești daca ești cu mine!!), foarte grav. Nu este întâmplător ca exista oameni care au primit fonduri, sau diverse facilitați cu prețul trecerii in barca lui Dragnea. Multe greșeli impardonabile s-au comis in decursul timpului, scoțând din eșichierul politic oameni ai opoziției, au fost demise guverne proprii, chiar si prin moțiune de cenzura a propriului partid. De ce? Cui a servit aceasta politica interna submediocra? Cine răspunde de imaginea tarii? De ce exista astăzi doua Romanii?
    Toate aceste întrebări sunt grele, greu de înghițit dar si mai greu sa repari ceea ce alții au distrus cu nesăbuință.
    De aceea nu este numai Dragnea de vina. De vina sunt foarte mulți in acest partid si de aceea cred ca înțelegeți de ce lumea vrea ordine, liniște, curățenie, calm si putere de a fi vizionari sa scoatem tara din aceasta mocirla si de a o poziția pe etajera pe care o merita cu prisosință.
    Vreau sa vad alt tip de politica, alți oameni politici, școliți si competenți, dispuși sa-si asume răspunderi atât de înalte, conforme cu provocările zilei de astăzi.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!