Politic

Ciolacu: Problema tarifelor din domeniul energiei trebuie discutată în CSAT

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, spune că Guvernul poate dispune măsuri cu caracter temporar pentru combaterea creşterii excesive a preţurilor din domeniul energiei și că problema tarifelor trebuie discutată în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

„Este evident că suntem într-o plină criză, cred că lumea nu mai aşteaptă dispute la televizor sau să ne dăm cu părerea la televizor, aşteaptă ca această coaliţie care are o majoritate confortabilă în Parlamentul României, aşteaptă soluţii. Nu pe 1 aprilie, le aşteaptă de îndată. În afară de persoanele vulnerabile, până la urmă sunt afectaţi toţi românii, noi vorbim aici şi de industria românească şi de producţie şi de cât de productivi mai suntem la aceste preţuri. Vă reamintesc că există Legea 21/1996, unde avem cadrul legal pentru reglementarea marjei de profit la furnizori şi producători pentru şase luni. În împrejurări excepţionale precum situaţii de criză, dezechilibru major între cerere şi ofertă, Guvernul poate dispune măsuri cu caracter temporar pentru combaterea creşterii excesive a preţurilor. Numai trebuie ca şi miniştrii, indiferent ce funcţie în Guvern ocupă aceşti miniştri – apărem la televizor şi să găsim explicaţii sau că avem, dom-le, ştiţi că există ratingul de ţară – noi vorbim acum de România, trece printr-o perioadă foarte complicată, vorbim de toată industria românească, atât cât a rămas din ea după 30 de ani de la Revoluţie”, a declarat Marcel Ciolacu într-o intervenţie telefonică la România TV, potrivit News.ro.

Ciolacu a mai afirmat că piaţa energiei a fost liberalizată de fostul premier Ludovic Orban fără a exista „un plan şi o viziune clară” şi fără a se căuta noi capacităţi de producţie. În plus, liderul social-democrat este de părere că problema preţurilor la energie trebuie discutată în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT): „Părerea mea că deja lucrurile nu ţin de o simplă şedinţă de coaliţie, cred că se impune un CSAT, luate hotărâri rapide, nu să ne dăm cu părerea la televizor cum trebuie să facem”, a adăugat Marcel Ciolacu. „Vă reamintesc că la toate societăţile şi firmele din energie statul român este acţionar. Nu se poate la Hidroelectrica să iasă așa pe piaţă pentru consumatorii non-casnici!”, a adăugat Președintele Partidului Social Democrat.

Articole similare