Politic

Ciolacu: Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă e departe de a fi gata

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, susţine că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este departe de a fi finalizat şi a anunţat că a discutat, joi, cu vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre pro­blemele legate de PNRR şi propunerile pe care le are PSD pentru a rezolva această criză.

„Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este departe de a fi gata. Am discutat din nou, joi, cu vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre pro­blemele din PNRR şi pro­punerile pe care le are Partidul Social Democrat pentru a rezolva această criză. Comisia Europeană a dat dreptate PSD şi l-a trimis pe Cîţu să prezinte planul în Parlament. Aşadar, Cîţu trebuie să lase minciunile şi să se apuce serios de treabă. Guvernanţii nu pot ascunde eşecul vizitei de la Bruxelles! Nu au venit înapoi cu un plan finalizat. De exemplu, sunt tăieri importante pentru autorităţile locale şi pe zona de educaţie. Iar cea mai mare problemă este că nu au reuşit să convingă Executivul european că vor fi în stare să implementeze planul până în 2026”, a scris Marcel Ciolacu, joi, pe Facebook.

Premierul Florin Cîţu a declarat că România va depune la Bruxelles un Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă cu suma de 29,2 miliarde de euro şi a spus că a cerut miniştrilor să lucreze 24 de ore din 24 în zilele următoare pentru a depune un PNRR perfect la ­Bru­xelles.

„La finalul şedinţei am avut discuţii şi am făcut un sumar al vizitei la Bru­xelles referitoare la PNRR şi obiectivele pentru miniştri în următoarele câteva săptămâni. Despre vizita la Bruxelles vreau să fie un memorandum aprobat în momentul în care e depus. Am prezentat Co­misiei Europene obiectivele noastre în ce priveşte reforma, modul în care PNRR va susţine creşterea economică şi reformele. A fost foarte bine primit de Comisia Europeană, aţi văzut remarca doamnei Ursula von der Leyen, că România face progrese în, ceea ce priveşte reformele”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de joi a ­Executivului.

Articole similare

error: Continut protejat!!