Politic

Ciolacu, nou atac la industria jocurilor de noroc: „Acum amenință politicieni și concediază jurnaliști”

Premierul Marcel Ciolacu a lansat, joi, un atac la industria jocurilor de noroc, industrie în care se vor introduce noi taxe și se va limita drastic spațiul de publicitate. „S-a depășit orice limită. Nu e normal ca industria pariurilor să aibă atâta putere. În pandemie au stat la masa Guvernului, acum amenință politicieni și concediază jurnaliști. Cred că este suficient, s-a ajuns mult prea departe!”, a spus Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, la începutul ședinței de Guvern de joi, Ordonanța de urgență care va reglementa jocurile de noroc: „Adoptăm și OUG care reglementează industria pariurilor și a păcănelelor. În primul rând jocurile de noroc nu vor mai putea funcționa dacă firma nu este înregistrată în România. Creștem semnificativ taxele pentru toate licențele de jocuri de noroc și limităm drastic spațiul de publicitate pe care-l pot cumpăra firmele din această industrie. Realitatea ne arată că s-a depășit orice limită. Nu e normal ca industria pariurilor să aibă atâta putere. În pandemie au stat la masa Guvernului, acum amenință politicieni și concediază jurnaliști. Cred că este suficient, s-a ajuns mult prea departe!”, a spus premierul.

Precizările lui Ciolacu vin în contextul în care redactorul-șef al Gazetei Sporturilor (GSP), Cătălin Țepelin, a fost îndepărtat de patronatul elvețian al Grupului Ringier, iar redacțiile GSP și Libertatea au acuzat presiuni făcute în legătură cu clienți de publicitate, în acest caz firme de jocuri de noroc.

73 de jurnaliști ai Gazetei Sporturilor și Libertatea, produse media ale trustului elvețian Ringier, au semnat o scrisoare-protest față de decizia patronatului de a-l da afară pe redactorul șef al GSP, Cătălin Țepelin. În documentul intitulat „Ne opunem”, semnatarii acuză presiuni făcute în legătură cu clienți de publicitate, în acest caz firme de jocuri de noroc.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker