duminică, 07 martie 2021

Ciolacu: Liderii PSD se întâlnesc cu reprezentanții principalelor confederații sindicale

Liderii Partidului Social Democrat se vor întâlni marți cu reprezentanții principalelor confederații sindicale pentru a se consulta asupra principiilor bugetului național alternativ, precum și pe indicatorii macroeconomici. Anunțul a fost făcut de președintele PSD, Marcel Ciolacu, pe pagina sa oficială de Facebook.

,,Mâine (marți, n.r.) ne vom întâlni cu liderii principalelor confederații sindicale din țară pentru a ne consulta asupra principiilor pe care construim bugetul național alternativ, precum și pe indicatorii macroeconomici. Datele noastre preliminare arată că este corect tot ceea ce mii de sindicaliști strigă de la începutul anului în stradă. Că austeritatea lui Cîțu este o minciună! Că este inuman și umilitor să majorezi salariul minim cu 25 de bani pe oră într-o țară unde 50% dintre salarii sunt între 1.300 și 1.600 de lei lunar, iar prețurile alimentelor și energiei au explodat! Că împrumuturile aberante ale guvernaților s-au scurs în buzunarele clientelei de partid, la populație și firme neajungând nimic!”, spune Ciolacu.

Liderul social-democrat acuză Executivul că nu a vrut să mărească alocațiile copiilor, salariile și pensiile conform legii și nu a ajutat firmele locale: ,,Nu au vrut să mărească alocațiile copiilor. Deși Germania, de exemplu, exact asta a făcut anul trecut, iar acum, în America, președintele Biden vrea să dea între 3.000 și 3.600 de dolari pe an pentru fiecare copil. Nu au mărit salariile și pensiile conform legii. În schimb, prietenii puterii s-au îmbogățit din tunurile cu măști, gen Unifarm sau Romarm, sau din furtul de tablă, vezi Baronul de la Iași cercetat de DNA! Nu au ajutat firmele locale. România a avut cel mai slab răspuns fiscal anti-pandemie din Europa. Doar promisi­uni electorale, în realitate sprijinul concret nici măcar acum nu a ajuns la firmele afectate! Românii trebuie să știe adevărul în privința finanțelor țării. Bani sunt și nu doar pentru clientela ­pu­terii!”, precizează președintele Partidului Social Democrat.

Acesta mai spune că social-democrații vor prezenta miercuri varianta proprie de buget: ,,Vom prezenta miercuri varianta noastră de buget, care demonstrează că sunt bani pentru a mări veniturile românilor și a ajuta masiv economia! Vom arăta că sănătatea poate și trebuie finanțată suplimentar! Vom explica românilor cum România se poate dezvolta prin stimulare financiară și nu prin austeritate fiscală!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

loading...
error: Content is protected !!