marți, 24 noiembrie 2020

Ciolacu: Învăţământul online în România este o gogoriţă şi o minciună

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, consideră este absolut necesar ca elevii să meargă la şcoală pentru că, de la debutul pandemiei şi până acum, este mult prea mult timp în care aceştia nu au învăţat. Pe de altă parte, Ciolacu spune că învăţământul online în România este „o gogoriţă şi o minciună” şi acest lucru este ştiut şi de premier şi de preşedintele ţării.

Prezent la Buzău cu ocazia inaugurării unui monument care marchează împlinirea a 150 de ani de la inaugurarea primei linii de cale ferată ce lega Buzăul de Mărăşeşti, Ciolacu a comentat deschiderea şcolilor, arătând că Guvernul aruncă, din nou, responsabilitatea deschiderii şcolilor autorităţilor locale: „Copii trebuie să meargă la şcoală. Din martie, este mult prea mult timp de absenţă fizică a copiilor în şcoală. Există probleme. Autorităţile locale, indiferent de culoarea politică, au obligaţia de a crea cadrul în care părinţii să aibă încredere să şi trimită copiii la şcoală. Marea măgărie este a Guvernului care încearcă să mute iarăşi, cum a făcut cu pandemia, toată responsabilitatea către autorităţile locale. Am văzut  şi eu sumele acordate ieri (joi, n.r.) către autorităţile locale din fondul de rezervă al primului ministru. Pentru administraţiile PNL fonduri importante,  mai puţin importante către administraţiile PSD dar asta este politica anilor ’90, care se va dovedi falimentară pentru PNL”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul social-democrat a mai spus că se aştepta la mai mult de la preşedintele Klaus Iohannis care, în opinia sa, ar fi trebuit să unească forţele politice pentru ca românii să aibă mai mult curaj să îşi trimită copii în bănci: „M-aş fi aşteptat la mai mult de la preşedintele României şi preşedintele de facto al PNL care, în loc să dezbine, ar fi trebuit, într-un asemenea moment important, să fi făcut apel la solidaritate şi unitate, astfel încât lumea să aibă mai mult curaj să îşi trimită copiii la şcoală. De altfel,  aceasta este agenda românilor, deschiderea şcolilor şi nu alegerile locale. Cum se vor gestiona lucrurile vom vedea după deschiderea şcolilor”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

În ceea ce priveşte învăţământul online, Marcel Ciolacu consideră că acesta este o „gogoriţă şi o minciună”, iar sistemul nu se poate fi funcțional atât timp cât nu se poate implementa în întreaga ţară: „S-a vânturat mult timp ideea ca vom avea învăţământ online. Ştim cu toţii – şi eu, şi premierul, şi preşedintele – că este o gogoriţă şi o minciună. Sunt vreo 5.000 de unități administrativ-teritoriale neacoperite, deci nu se poate face acest lucru, şi nu au venit nici mult trâmbiţatele tablete și nici nu este capacitatea ca măcar manualele să acopere nevoile copiilor”, a mai spus preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu.

Foto: News.ro (Ciprian Sterian)

loading...
error: Content is protected !!