luni, 06 iulie 2020

Ciolacu dezminte o altercație cu Dragnea, dar rămâne ferm pe poziții: „Îmi mențin libertatea de a mă întâlni cu oricare dintre colegii mei de partid oricând doresc”

Liviu Dragnea a avut, miercuri, un schimb de replici dur și cu colegii din conducerea Camerei Deputaților, relatează agențiile de presă. Potrivit surselor Hotnews.ro, Dragnea ar fi avut o nouă izbucnire nervoasă în ședința Biroului Permanent, de această dată la adresa colegului de partid Marcel Ciolacu, reproșându-i acestuia că nu gestionează bine activitatea parlamentarilor PSD. Disputa a avut loc în contextul în care liderul PSD a dorit ca moțiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader să fie adoptată iar ministrul să poată fi demis.

„Toată ședința a fost tensionată. Dragnea a fost extrem de irascibil și s-a răstit la toată lumea. A existat o discuție la finalul ședinței, Dragnea s-a ridicat și s-a îndreptat amenințător către Marcel Ciolacu, care a fost nevoit să facă câțiva pași în spate pentru a evita o ciocnire. <Nu poți sau nu vrei să gestionezi activitatea parlamentară. Vrei să ma blochezi cu parlamentarii? Hai să vedem câți parlamentari ai și câți fac ce le spui>”, i-ar fi strigat Dragnea lui Ciolacu potrivit surselor participate la discuții.

„De altfel, secretarul Camerei Deputaților, Iulian Bulai (USR) a confirmat oficial discuția tensionată dintre cei doi. <S-au certat dl. Dragnea cu dl. Ciolacu la sfârșitul ședinței, au început să se certe foarte urât. Nu știu pe ce temă, nu era la microfon. Erau la prezidiu, la biroul președintelui, și s-au certat toată calea până la ieșirea din sală>, a declarat deputatul USR Iulian Bulai>”, scrie „Mediafax”.

 

Discuția s-a desfăsurat în contextul în care Liviu Dragnea și-a dorit ca moțiunea împotriva ministrului Justiției să fie adoptată de Camera Deputațiilor. Surse politice au declarat pentru Hotnews.ro că marți seara s-au purtat o serie de discuții și negocieri între liderul de grup al PSD, Daniel Suciu, și parlamentarii opoziției în vederea adoptării moțiunii simple. Mai exact, Suciu ar fi propus Opoziției ca procedura de vot la moțiune să fie una secretă, cu bile, astfel încât parlamentarii PSD să poată vota împotriva ministrului Justiției. Liberalii au refuzat trocul. Aceleași surse susțin că însuși Dragnea ar fi sunat personal liderii de grup din opoziție pentru a accepta ca procedura de vot să fie una cu bile. Moțiunea simplă a fost votată miercuri, prin vot deschis, electronic și a fost respinsă de deputați cu 171 de voturi împotrivă, 99 pentru și cinci abțineri, iar șapte deputați nu și-au exercitat votul.

De altfel, aceasta nu ar fi singura ieșire nervoasă a lui Dragnea de miercuri. Înaintea ședinței Biroului Permanent, liderul PSD s-a arătat iritat de reporterii care îl așteptau pe holul din Camera Deputaților și a avut un schimb de replici nepotrivite cu aceștia. Dragnea s-a adresat unui fotoreporter: „Hai în baie, puiule. Hai în baie, îți ies poze ca lumea”.

Deputatul buzoian Marcel Ciolacu, chestor al camerei inferioare a Parlamentului și președinte al organizației județene a Partidului Social Democrat, neagă presupusa altercație cu Dragnea, dar spune că, într-adevăr, a avut o discuție cu acesta, pe parcursul căreia i-a spus că își „menține libertatea” de a se întâlni cu oricare dintre colegii săi de partid oricând dorește: „Ceea ce au declarat astăzi unii politicieni din opoziție despre o presupusă altercație cu domnul Liviu Dragnea este un neadevăr. Am avut o discuție cu președintele Dragnea, în care i-am spus foarte clar că îmi mențin libertatea de a mă întâlni cu oricare dintre colegii mei de partid oricând doresc. Și da, consider că decizia deputaților PSD de a nu vota moțiunea împotriva domnului Tudorel Toader a fost una corectă!”, a declarat, pentru OPINIA, deputatul Marcel Ciolacu.

loading...
error: Content is protected !!