Politic

Ciolacu, despre poza alături de Hayssam: ,,Atunci mergea pe avioane cu președinții statului”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a explicat, miercuri, că poza în care apare alături de Omar Hayssam a fost făcută la o vânătoare care a avut loc în urmă cu peste 20 de ani.

Prezent, miercuri, la o emisiune la postul B1 TV, Ciolacu a fost întrebat despre fotografia, făcută în urmă cu aproximativ 20 de ani și apărută în spațiul public, în care apare alături de sirianul Omar Hayssam: ,,Am făcut vreo infracțiune? Era vreun terorist Omar Hayssam? Eu îmi aduc aminte că, atunci, mergea pe avioane cu pre­ședinții statului. De ce nu îi sunați de foștii președinți, pe domnul Băsescu? Am explicat acea poză. Am fost la o vânătoare, am fost invitat, ca și domnul Omar Hayssam. Poza este mult mai mare și am fost tăiat doar eu. Întotdeauna la sfârșitul vânătorii se face un tablou cu vânatul și vânătorii”, a spus Ciolacu.

Sirianul Omar Hayssam execută în prezent o pedeapsă de 24 de ani și 4 luni de închisoare după ce Curtea de Apel București, care s-a pronunțat, în noiembrie 2016, în ultimul dintre dosarele penale ale acestuia, ,,Manhattan”, a contopit pedepsele din dosarele ,,Volvo”, ,,Foresta Nehoiu” și cel al răpirii celor trei jurnaliști români. Înainte de criza răpirii jurnaliștilor români în Irak, Hayssam a fost un răsfățat în special al regimului Ion Iliescu, dar și ulterior, când șef al statului era Traian Băsescu.

Articole similare