luni, 01 martie 2021

Ciolacu: Cîțu pune acum la cale cel mai mare jaf din istoria modernă a țării!

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a anunțat că formațiunea politică pe care o conduce se va opune cu toate forțele să fie abrogată, așa cum vrea premierul Florin Cîțu, legea inițiată de PSD și votată anul trecut, prin care timp de doi ani au fost suspendate orice tranzacții cu activele statului.

„Nu le-a ajuns cât au furat în pandemie! După împrumuturile uriașe de 30 de miliarde de euro, făcute anul trecut, Cîțu pune acum la cale cel mai mare jaf din istoria modernă a țării! Vrea să vândă – pe nimic! – cele mai puternice și mai rentabile companii de stat! Tot ce a rămas mai valoros în patrimoniul statului român, companii cu profituri de ­mi­liarde de lei! Au încercat să facă asta și anul trecut! Nu le-a mers! Și acum ne vom ­opune, cu toate forțele! Proiectul lui Cîțu, de abro­gare a Legii inițiate de PSD și votate anul trecut, prin care timp de doi ani au fost suspendate orice tranzacții cu activele statului, nu trebuie să treacă! România trebuie să acționeze la fel ca celelalte state europene – Germania, Franța, Polonia, Ungaria-, țări care își protejează companiile strategice în această perioadă de criză provocată de pandemie!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că va fi abrogată cu totul Legea privind neînstrăinarea acțiunilor deținute de stat la companiile naționale și că această acțiune va fi un semnal pentru piața de capital menit să atragă noi investiții străine în țara noastră. „Vom abroga acea lege, cu totul. Aici nu este vorba de înstrăinare a acțiunilor, e vorba de a atrage capital în România. Asta facem, capitalizăm aceste companii. Nu avem resursele la buget să capitalizăm toate aceste companii, la nevoile pe care le au aceste companii pentru investiții și pentru a se dezvolta. Și atunci, bineînțeles, că o parte din acțiuni sau din proprietatea acestor companii este transferată, în schimbul acestui capital, altor acționari. Se întâmplă peste tot în lume (…) Ceea ce facem noi prin abrogarea legii nu înseamnă neapărat că mâine vom începe să vindem. Nu, este un semnal pe care-l dăm pieței de capital, investitorilor străini, că în România proprietatea privată este sfântă, în primul rând, și, în al doilea rând, că nu suntem o țară care nu dorește să vină investitori. Deci, suntem o economie ­des­chisă, o economie ­mo­dernă, care știe să lucreze cu instrumentele pieței de ­ca­pi­tal”, a declarat Florin Cîțu la Radio Guerilla.

2 COMENTARII

  1. Si daca nu-i iese asta lui Citu, care ramane cel mai mare jaf postdecembrist dupa ilustra parere a dlui Ciolacu?

  2. Domnule Ciolacu! a avut grija Adrian Nastase sa vanda tot ce era de importanta strategica. Si parca faceti parte din acelasi partid.. unde erati cand se vindea tot si se facea una cu pamantul… (vezi ce a mai ramas din Tractorul Brasov de exemplu si multe altele…)

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!