marți, 22 septembrie 2020

Ciolacu: ,,Categoric va trece moțiunea”

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat că va respecta decizia Curții Constitu­ționale privind moțiunea PSD, dar că există și varianta de a merge la vot cât mai repede. El a spus că, dacă moțiunea trece, este exclus ca PSD să mai voteze un guvern liberal.

,,Am văzut că este o nouă temă, atacarea de către Guvern ca și conflict între instituții, să vedem dacă face Guvernul acest lucru și, în funcție de acest lucru, să stabilim și data votului. Se poate discuta moțiunea, dar în comparație cu președintele României și primul ministru, eu respect deciziile Curții Constituționale a României. Este o putere în stat și astfel de decizii nu se comentează, se pun în aplicare. Există și această variantă, ­există și varianta de a merge la vot cât mai repede”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

Ciolacu a spus că ,,acest Guvern trebuie să plece”: ,,Din punctul nostru de vedere, acest guvern trebuie să plece cât mai repede, mai ales după decizia Curții de Conturi. Guvernul nu mai are credibilitate și demonstrează pe zi ce trece că nu mai are capacitatea măcar să redeschidă școlile. Am văzut niște norme, mai puțin guvernul și primul ­mi­nistru”, a precizat Ciolacu.

Liderul social-democrat a arătat că moțiunea este semnată de 205 parlamentari: ,,Moțiunea e depusă doar de PSD și de parlamentarii afiliați PSD, de exemplu PPUSL și ALDE, sunt 205 voturi și avem discuții cu toate formațiunile politice. Am văzut că PRO România, prin vocea președintelui Victor Ponta, a anunțat că va vota moțiunea. Categoric va trece moțiunea. Și în acel moment, constituțional, când un guvern primește votul pe moțiune, în momentul acela, guvernul trebuie să plece. În momentul acela, tot jocul constituțional revine președintelui României. Acum depinde de președinte cât vrea să prelungească o criză politică sau nu. Ultima oară, după ce a fugit Cîțu, acest Parlament hulit, de pesediști, pus un guvern în trei zile”, a mai declarat Ciolacu, care a exclus ca PSD să mai voteze un guvern liberal, dar și suspendarea președintelui Klaus Iohannis, ca decizie politică.

1 COMENTARIU

  1. Această moțiune va trece în contul PSD ca o măsură disperată de a rămâne pe scaunele de piele de bou până la adânci bătrâneți. Numai ei au soluții, numai ei știu cum se conduce o țară.
    Toată această nebunie are ca scop o imagine cât mai bună pentru că urmează Congresul PSD și un om trebuie să convingă că este ales cu un procent ca în Belarus!!!

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!