Politic

Ciolacu anunţă că târgurile de Crăciun nu vor fi interzise: „Să nu confundăm lucrurile”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că târgurile de Crăciun nu sunt interzise prin noua ordonanţă de urgenţă care prevede reducerea cheltuielilor; mai mult, el a spus că astfel de evenimente aduc venituri. „Sunt ferm convins că, de exemplu, de Crăciun, în Bucureşti va exista un târg de Crăciun, dar prin închiriere, prin taxele luate de municipalitate, vor aduce venituri. Despre ce vorbim?”, a arătat el.

Ciolacu a fost întrebat, sâmbătă, la Târgul Indagra, despre ordonanţa de urgenţă care vizează organizarea de evenimente şi festivaluri. „Vor exista. Nu interzice nimeni”, a replicat el. Premierul a fost întrebat în continuare dacă se va organiza Târgul de Crăciun.

„Eu sunt foarte interesat dacă cel de la New York se va ţine… Oameni buni, târgurile de Crăciun, cum sunt cel de la Craiova, aduc venituri bugetului, nu cheltuieli. Sunt nişte cheltuieli iniţiale, cum se face în toată lumea, şi oamenii de aici care vând, ei au făcut o cheltuială şi pe urmă vin. Sunt ferm convins că, de exemplu, de Crăciun, în Bucureşti va exista un târg de Crăciun, dar prin închiriere, prin taxele luate de municipalitate, vor aduce venituri. Despre ce vorbim?”, a subliniat el.

Pe de altă parte, a spus Ciolacu, statul a intervenit în ceea ce priveşte alte cheltuieli. „Nu consider că e normal ca într-o comunitate cu 500 de locuitori să cheltuim pe beculeţe 100.000 de euro. Aici a intervenit statul român şi mi se pare corect. Dar să nu confundăm lucrurile şi să nu picăm… n-am nicio problemă, când se interzice Târgul de Crăciun de la Viena, o să îl interzic şi eu pe cel din Bucureşti”, a conchis Ciolacu.

 

Articole similare